Tabăra din pridvorul satului Bodeşti

23 August 2017 00:10 Arhiepiscopia Iaşilor

În prima jumătate a lunii august, copiii din Parohia „Sfântul Nicolae“ din Bodeşti, Protopopiatul Piatra Neamţ, au participat la tabăra din pridvorul satului, eveniment aflat la a V-a ediţie. Anul acesta, tabăra s-a bucurat de o participare mai intensă din partea voluntarilor, ceea ce a generat noi activităţi. În primele zile au participat 190 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, iar pe parcursul taberei s-au adunat mai mulţi, la final tabăra numărând aproximativ 240.

Fiecare zi de tabără a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de cei doi părinţi de la această parohie, pr. Ioan Burlea şi pr. Adrian Jipa. Au urmat apoi multe activităţi şi ateliere întrerupte de o pauză de la ora 13:00 la 15:00, din cauza căldurii de afară. Ziua se încheia cu participarea copiilor la Rugăciunea de seară.

În prima din cele cinci zile de tabără s-au format echipele, s-au împărţit după un nume de sfânt ce a fost ales de către animatori şi s-au desfăşurat numeroase jocuri de cunoaştere. Fiecare dintre echipe a participat separat la mai multe ateliere: tir cu arcul, confecţionarea de brăţari, quilling, muzică sau competiţia sportivă numită „Bodeşti Ball“.

În ziua a doua, spre seară, a avut loc o surprinzătoare drumeţie până la pădure, unde s-au desfăşurat alte activităţi specifice cadrului natural deosebit. În următoarea zi, în premieră, copiii au participat la un concurs numit „Marea bucătăreală“, unde mai multe echipe au avut de pregătit cartofi prăjiţi, salată şi gogoşi, iar premiile s-au acordat pentru cea mai organizată echipă cele mai bune gogoşi, cei mai originali cartofi şi multe altele, la final fiecare echipă primind câte 3-4 premii şi diplome. Bineînţeles, din cauza căldurii nu au lipsit jocurile cu apă care au fost foarte apreciate nu numai de copii, ci şi de animatori. În timpul activităţilor de sâmbătă seara, fiecare copil a mers pe rând, în ordinea echipelor, să se spovedească, urmând ca duminică să vină la împărtăşit.

După slujba de duminică, a avut loc „Vânătoarea de comori“, cel mai aşteptat moment de către participanţi, după care seara ne-am adunat cu toţii în număr mare, şi copii şi părinţi, mai întâi să vizionăm rezumatul taberei într-un frumos filmuleţ şi apoi la focul de tabără, unde fiecare a primit o gustare.

Tabăra a devenit în Bodeşti o tradiţie pe care copiii o aşteaptă cu nerăbdare vară de vară, fiind un mijloc plăcut de a consolida dragostea copiilor faţă de Biserică, adică de Dumnezeu.

Ultimele din categorie