Tabăra din pridvorul satului Horodiştea, la final

20 Iulie 2015 10:59 Arhiepiscopia Iaşilor

Ultima zi a Taberei din pridvorul satului, organizată de Parohia Horodiştea, Protopopiatul Darabani, s-a desfăşurat într-un mod inedit pentru copii. După ce au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohiei, când o parte dintre copii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, la ora 10.45 aceştia au pornit cu autocarul spre Mănăstirea "Sfânta Treime" - Eşanca.

Însoţiţi de preotul paroh, de animatorii taberei şi de o parte din părinţi, copiii au intrat între zidurile mănăstirii tocmai când la strană se cânta Ca pe Împăratul. Curioşi şi pioşi totodată, au vizitat mănăstirea, au căutat un locuşor la umbră pentru a asista la slujba arhierească în care au slujit cinci ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi, fără să deranjeze, au aşteptat cuvântul de învăţătură al IPS Părinte Mitropolit Teofan.

Un moment special pentru grupul de copii a avut loc la terminarea Sfintei Liturghii când s-au întâlnit cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care i-a binecuvântat şi felicitat pentru iniţiativa de a participa la Sfânta Liturghie. Totodată Înalt Prea Sfinţia Sa a lăudat organizarea anuală a taberei în Parohia Horodiştea, menţionând că-i va vizita pe copii la o ediţie viitoare. Ca mulţumire pentru cuvântul adresat lor, aceştia au cântat Cu noi este Dumnezeu. Mica excursie la mănăstire a marcat sfârşitul taberei din acest an. Pentru cei mai mulţi dintre ei aceasta reprezintă un prilej rar ce oferă posibilitatea de a ieşi în afara comunei.

Detalii despre activităţile din această tabără puteţi afla aici.

Ultimele din categorie