Un nou program de consiliere pentru studenți, coordonat de ASCOR Iași împreună cu „Departamentul de Servicii pentru Studenți și Absolvenți”

5 Aprilie 2016 14:36 Arhiepiscopia Iaşilor

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași, în colaborare cu „Departamentul de Servicii pentru Studenți și Absolvenți” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vor lansa un nou program de consiliere pentru studenții universității, intitulat „Mai aproape de tine”.

Această colaborare frumoasă vine în întâmpinarea nevoii studenților de a fi ascultați, de a nu fi „judecați, de a fi acompaniați în căutările lor de persoane cu experiență, pregătite în acest sens.

Nu de puține ori s-a confirmat faptul că dacă nu este cineva „la timp” și „la îndemâna” tânărului atunci când trece prin momente grele sau când pur și simplu dorește să afle lucruri noi care să-l ajute la progresul său spiritual, intelectual și cultural, atunci descurajarea poate fi atât de mare încât să fie nevoie ulterior de un efort mult mai mare pentru a-l readuce la o viață normală pe tânărul în cauză. Acest program de consiliere dorește nu doar „să trateze”, cât mai ales „să prevină” și să împiedice pe cât posibil suferințele tinerilor studenți. La întâlnirile săptămânale, ce vor avea loc în cadrul unor grupuri alcătuite din 15-20 de studenți, se vor dezbate subiecte actuale, de interes pentru studenți, precum consumul de droguri și substanțe psihotrope, alcoolismul, violența, comportamentul antisocial, traficul de persoane, depresia, tendințele suicidale, familia ș.a. De asemenea, vor fi și discuții personale cu preoți, psihologi și profesori, de la care studenții vor avea posibilitatea să obțină sfaturi și lămuriri cu privire la subiecte ce țin de latura personală.

Activitățile de consiliere din cadrul programului „Mai aproape de tine” se vor desfășura în campusul studențesc „Titu Maiorescu” din Iași, unde își are sediul Departamentul pentru Studenți și Absolvenți. Prima întâlnire va fi joi - 7 martie 2016, începând cu ora 16:00, la sala 501 din căminul C5, și va avea ca temă: „Cum să-ți planifici și să-ți folosești corect timpul?”. Invitatul va fi pr. dr. Daniel Isai. (Emanuel Buta - Președinte ASCOR Iași)

Ultimele din categorie