Examen de Capacitate preoțească în Mitropolia Olteniei

30 Ianuarie 2016 19:51 Arhiepiscopia Râmnicului

Mitropolia Olteniei organizează Examenul de Capacitate preoţească în perioada 1-2 martie 2016, la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova.

În conformitate cu prevederile art. 123, alin. 1 din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolia Olteniei organizează Examenul de Capacitate preoţească, în perioada 1-2 martie 2016. Examenul va avea loc la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova (Str. Brestei, Nr. 24). În conformitate cu Metodologia aprobată de Sfântul Sinod, examenul se va desfășura conform următorului program:

Marţi, 1 martie 2016

9.00 - Examen scris la Dogmatică, Misiologie şi Administraţie parohială pentru toţi candidaţii;

14.00 - Examen oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică Bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor;

Miercuri, 2 martie 2016

9:00 - Examen oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei.

Condiţii de înscriere şi participare:

Pot participa absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Specializarea Teologie Pastorală, fii duhovniceşti ai Eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei, cu binecuvântarea chiriarhului locului.

Candidaţii pot fi căsătoriţi sau necăsătoriţi, iar în urma examenului promovat pot solicita, timp de un an de zile, un post vacant de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, ei trebuie să repete Examenul de capacitate preoțească.

Candidaţii care obţin o medie mai mare de 9.00 pot solicita timp de doi ani de zile un post vacant de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, ei trebuie să repete Examenul de capacitate preoțească.

Media generală de promovare a Examenului de Capacitate preoțească este minim 7.00, cu nicio notă parțială sub 6.00.

Depunerea dosarelor se va face la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu tineretul, în perioada 15-26 februarie 2016, achitându-se totodată și suma de 200 lei pentru înscriere.

Tematica Examenului de capacitate, întocmită de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, se află afişată în regim permanent pe site-ul Mitropoliei Olteniei. AICI

Sursa: http://arhiepiscopiaramnicului.ro/administrativ/examen-de-capacitate-preoteasca

Ultimele din categorie