Liturghie arhierească în Parohia Slătioara

3 Mai 2016 10:39 Arhiepiscopia Râmnicului

În a doua zi de Paşti, 2 mai 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Slătioara, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți.

Credincioșii l-au întâmpinat pe Chiriarhul Râmnicului cu multă bucurie şi cuvinte de mulțumire, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti.

Înaltpresfințitul Părinte Varsanufie i-a binecuvântat pe credincioşii prezenţi la slujbă și i-a încredințat de rugăciunile sale către Bunul Dumnezeu, întărindu-le nădejdea că Domnul Hristos, Cel ce a înviat din morţi, poate învia şi sufletele cele ostenite de greutatea păcatelor, cât timp acestea arată pocăinţă sinceră şi dorinţă de întoarcere către Dumnezeu.

Sfânta Liturghie a avut loc în localitatea natală a maestrului Dinu Săraru, care a fost prezent la slujbă împreună cu familia sa şi s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale. Răspunsurile la strană au fost date de psalţi ai Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

Ultimele din categorie