Numeroase mesaje pro viaţă, la Fălticeni

În municipiul Fălticeni, Marşul pentru viaţă a adunat aproximativ 700 de tineri, elevi, profesori, mame cu copii. Marşul a fost organizat de Alianţa „Bucovina pentru viaţă“, Asociaţia „Pro-vita Bucovina“, Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie“, Asociaţia „Bucovina Profundă“, Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou“ şi alte ONG-uri şi asociaţii cu profil religios din judeţ, în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni şi cu unităţile şcolare din municipiu.

După mesajul doctorului Mircea Puşcaş, preşedintele Asociaţiei „Bucovina Profundă“, în care acesta a explicat importanţa participării fălticenenilor la acest marş, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, împreună cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, au rostit rugăciuni specifice unui astfel de eveniment. „Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni care trebuie preţuit şi protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe nevinovate, care nu se poate apăra. Omul se bucură de viaţă, are dreptul la viaţă, dar şi responsabilitatea de a respecta această viaţă, de a o apăra în orice împrejurare, ştiind că, în existenţa istorică în trup, omul îşi pregăteşte urcarea la Împărăţia lui Dumnezeu“, a precizat pr. protopop Adrian Dulgheriu.

Participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaj împotriva avortului („Pentru viaţă â Pentru femeie“, „Mamă, îţi mulţumesc că exist!“, „Spune nu avortului!“, „Alege viaţa!“, „Avortul ucide România“, „Adevăraţii doctori nu ucid copii“, „Anticoncepţionalele sunt avortive“), au scandat lozinci de susţinere a vieţii, au împărţit trecătorilor pliante informative, iar în faţa Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului Municipal tinerii au cerut medicilor ginecologi să aibă tăria să afirme că „adevăraţii doctori nu ucid copii“. Traseul de la Fălticeni a fost următorul : Piaţa „Nada Florilor“- Catedrala „Învierea Domnului“ - Aleea Pietonală - Primăria Fălticeni - Strada Mihai Eminescu - Spitalul Municipal - Strada Nicolae Beldiceanu - Biserica „Sfântul Ilie“- Strada 2 Grăniceri- Statuia Grănicerului- Strada Dogari- Catedrala „Învierea Domnului“. (Preot Georgian Rotar)

Ultimele din categorie