Arhiepiscopul Australiei va fi înmormântat sâmbătă

28 Martie 2019 15:14 Ortodoxia în lume

Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Australiei a făcut public programul funeraliilor Arhiepiscopului Stelian Harkianakis, care a decedat luni dimineață în vârstă de 83 de ani.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 30 martie 2019, la ora 11.30 la Catedrala Buna Vestire din Sydney (242 Cleveland Street, Redfern NSW).

Sicriul cu trupul neînsuflețit al vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Stelian va fi așezat în catedrală vineri după-amiază la orele 16.00. La ora 17.00, va fi oficiat un trisaghion, iar ora 19.00, va fi oficiată starea a treia a Acatistului Bunei Vestiri.

Pe toată perioada nopții catedrala va rămâne deschisă pentru ca cei care doresc să își poată lua rămas bun de la ierarhul lor.

Sâmbătă, 30 martie, va fi celebrată Sfânta Liturghie de un sobor de arhierei, începând cu ora 7.00 a.m. La ora 11.30 va avea loc slujba înmormântării la Catedrala Buna Vestire. Ceremonia de îngropare va avea loc la Cimitirul Rookwood. Slujbele vor fi conduse de delegatul Patriarhului Ecumenic, Mitropolitul Panteleimon de Vryoula.

La dorința expresă a Arhiepiscopului Stelian, în locul coroanelor de flori credincioșii sunt îndemnați să facă donații pentru Colegiul de teologie ortodoxă Sfântul Apostol Andrei din Sydney, care a fost fondat de Arhiepiscopul Stelian în 1986.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie