ASCOR Alba Iulia a susținut un microrecital patriotic la Putna

Arhiepiscopia Alba Iuliei

ASCOR Alba Iulia a susținut un microrecital patriotic la Putna

    • ASCOR Alba Iulia a susținut un microrecital patriotic la Putna
      Foto: Paul Alin Scrobotă

      Foto: Paul Alin Scrobotă

În perioada 10-11 iulie a.c., membrii ASCOR Alba Iulia au fost primiți la Mănăstirea Putna de către părintele Melchisedec Velnic, starețul așezământului monahal.

În seara zilei de 10 iulie, părintele stareț le-a adresat tinerilor un cuvânt de bun venit și sfaturi folositoare de suflet, legate de provocările vieții. În continuarea vizitei, unul dintre viețuitorii Mănăstirii le-a făcut cunoscut celor prezenți istoricul vetrei monahale, prezentându-le totodată locașul de închinare, paraclisul, muzeul, biblioteca și expoziția intitulată „Serbarea de la Putna-150. Continuitatea unui ideal”. De asemenea, duminică, 11 iulie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, voluntarii Ascor au susținut un scurt recital patriotic transmis pe pagina de facebook a mănăstirii.

Cuvântul duhovnicesc rostit de părintele Melchisedec a evidențiat importanța vocației, a discernământului și a misiunii care trebuie să existe în viața fiecăruia: „Misiunea unui tânăr este aceea de a fi sare a pământului și lumină a lumii”. Concluzia întâlnirii a fost îndemnul părintelui la bună rânduială, deoarece: „buna rânduială naște buna viețuire”. De asemenea, în ultima parte a sinaxei, părintelui stareț i-au fost adresate câteva întrebări din partea membrilor ASCOR Alba Iulia.

 

Sursa: ASCOR Alba Iulia/ Facebook

Citește despre: