ASCOR Brașov a organizat o Tabără de Paști la Mănăstirea Paltin - Petru Vodă

Arhiepiscopia Iaşilor

ASCOR Brașov a organizat o Tabără de Paști la Mănăstirea Paltin - Petru Vodă

Vineri, 10 mai, s-a încheiat Tabăra de Paști organizată de ASCOR Brașov la Mănăstirea Paltin, Petru Vodă. Zeci de tineri din toate colțurile țării au ales să își petreacă sărbătorile pascale la ctitoria părintelui arhimandrit Justin Pârvu, participând la sfintele slujbe, dar și la tradiționalele pregătiri pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Printre multele activități, în Săptămâna Luminată tinerii au organizat o drumeție pe Muntele Ceahlău, până la Vârful Toaca. 

„A fost o experiență plină de evenimente și activități minunate. Am reîntâlnit oameni dragi, am cunoscut oameni noi și am revăzut locurile care mi-au definit studenția. Am fost bucuros să particip la diferitele ascultări, alături de maicile de la Mănăstirea Paltin și am învățat multe lucruri noi. Dar mai presus de toate am putut simți duhul părintelui Justin alături de noi, care ne-a liniștit și ne-a alinat după un an dificil. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru șansa oferită, de a petrece alături de toată lumea Paștele la Mănăstirea Paltin și vreau să le transmit cu ocazia aceasta recunoștința mea pentru această minunată vacanță, culminată de drumeția pe Ceahlău”, a afirmat Marius Ciociu.

„Cu inimile pline de recunoștință și întipărite de Adevărul Învierii, am încheiat astăzi încă o ediție a Taberei de Paști de la Mănăstirea Paltin Petru Vodă”, a transmis echipa de organizare.

Studenți și tineri din toată țara am lăsat deoparte grijile cotidiene și ne-am îmbarcat într-o călătorie duhovnicească pe meleagurile nemțene, la adăpostul rugăciunilor părintelui Justin Pârvu, ctitorul așezământului monahal.

Timp de o săptămână viața noastră a curs în alt ritm, în mijlocul naturii, deconectați de telefoane și rețele sociale, dar conectați, în schimb la sfintele slujbe, la ascultările mănăstirești și la bucuria de a fi împreună, pregătind inimile noastre pentru sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos. 

Mulțumim obștii bineprimitoare de la Mănăstirea Paltin pentru toată dragostea cu care ne înconjoară și răspunde neîncetat căutărilor noastre! Mulțumim voluntarilor care au ales să își petreacă în acest cadru sărbătorile pascale.

Citește despre: