ASCOR Iași anunță ultima conferință din acest post

Arhiepiscopia Iaşilor

ASCOR Iași anunță ultima conferință din acest post

    • ASCOR Iași anunță ultima conferință din acest post
      ASCOR Iași anunță ultima conferință din acest post

      ASCOR Iași anunță ultima conferință din acest post

Membrii ASCOR Iași anunță ultima conferință din Postul Mare intitulată „Tot mai mult. Economie, Cultură, Științe. 3 lecții spirituale de pe urma căderii primilor oameni, întrevăzute în lumina Învierii lui Hristos”, care va fi susținută de Arhid. Lect. Dr. Sorin Adrian Mihalache în ziua de joi, 25 aprilie, de la ora 18:30, în sala Aula Magna „Mihai Eminescu” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. 

Invitatul tinerilor din Iași va fi Arhid. Lect. Dr. Sorin Adrian Mihalache.

„Cu siguranță cotidianul zilei ne așază într-un fel de a fi aparent străin trăirilor pe care le oferă spațiul Bisericii sau orice conștientizare a prezenței lui Dumnezeu în viața noastră. După cum spunea un teolog cunoscut, parcă nimic din viața noastră nu pare că vorbește despre creație ca fiind a lui Dumnezeu, ori despre rațiunile care stau la baza existenței în general și a existenței oamenilor în mod special. Cu toate acestea, fiecare domeniu de activitate, fiecare știință a vieții noastre are sădită în nucleul ei o linie clară, un indicator care să ne conducă la sensul prim și ultim deopotrivă: Dumnezeu și viața Sa veșnică. Dialogul acestei teme nu își propune să orienteze o direcție obligatorie, rigidă și lipsită de personalitate pe care tânărul creștin să o însușească, ci dorește să cultive capacitatea de a spori atenția asupra faptului că materia nu are putere în sine de a schimba sufletul omului decât dacă i se oferă, iar noi singuri, cu întreg acordul, oferim sau refuzăm aceasta.”, a spus Dan Zăhărescu, Vicepreședinte ASCOR Iași.

Părintele Sorin Adrian Mihalache este un om cu o formare academică deosebită, având licențe în matematică și teologie, precum și cursuri de masterat în psihologie, filosofie, teologie și fizică teoretică. În anul 2010 a obținut titlul de doctor al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei”, sub îndrumarea profesorului universitar dr. Ștefan Afloroaei.

Pr. Arhid. Sorin Adrian Mihalache este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science”, publicat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie și Știință al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. El coordonează, de asemenea, Centrul de Studii Interdisciplinare în Religie și Știință al Fundației „Solidaritate și Speranță” și este implicat în diverse alte proiecte și activități cu profil interdisciplinar.

Pe lângă activitățile sale academice și științifice, părintele Sorin Adrian Mihalache este și tată a patru copii.

Citește despre: