ASCOR Iași organizează prima conferință din acest an universitar

Arhiepiscopia Iaşilor

ASCOR Iași organizează prima conferință din acest an universitar

Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) - filiala Iași organizează mâine seară, de la ora 19.00, prima conferinţă din acest an universitar, ce va avea titlul „Tinerii - locul și rolul special în Sfânta Scriptură și viața Bisericii”, și care va fi susținută de pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie din Iași.

ASCOR Iași își începe seria conferințelor din acest an universitar cu întâlnirea „Tinerii - locul și rolul special în Sfânta Scriptură și viața Bisericii”, ce va avea loc joi, 3 octombrie, de la ora 19.00, în Sala T17 din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Invitatul tinerilor ascoreni pentru această primă conferință va fi părintele Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, și paroh al Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Iași.

„Pe părintele decan Ion Vicovan îl considerăm ascorean, întrucât din primii ani de activitate ai asociației noastre a participat la numeroase activități, și, în câteva rânduri, ne-a fost oaspete în cadrul altor conferințe. Întâlnirea de mâine seară va fi precedată de citirea acatistului Sfintei  Cuvioase Parascheva în capela Facultății, începând cu ora 18:20. Mai menţionez faptul că în cadrul conferinţei se vor prezenta broșurile ce conțin conferințe ASCOR din anii '90, apărute la Librăria Doxologia în cadrul Colecției «Liman duhovnicesc». Totodată, în pauza conferinței se vor face înscrieri pentru activitățile de hramul Cuvioasei din perioada imediat următoare,  așadar așteptăm un număr cât mai mare de studenți”, ne-a declarat Emanuela Nistor, vicepreședinte ASCOR Iași.

Pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan își începe activitatea didactică în anul 1991, în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. Parcurge toate treptele didactice, începând de la cea de asistent până la cea de profesor universitar, fiind titularul disciplinei „Istoria Bisericii Ortodoxe Române”. În anul 1999, primeşte titlul de Doctor în teologie, în urma susţinerii tezei de doctorat „Activitatea filantropică a Bisericii în secolele al IV-lea şi al V-lea. Modele şi criterii pentru activitatea filantropică a Bisericii Ortodoxe Române în trecut şi astăzi”. Între anii 2006-2012 a activat ca prodecan al Facultății de Teologie ieșene, iar din aprilie 2012 deţine funcţia de decan al acestei instituţii.