ASCOR Iași ridică o casă pentru o familie cu șapte membri

15 Martie 2020 11:43 Emanuel Buta Arhiepiscopia Iaşilor

Vineri, 13 martie 2020, a avut loc sfințirea locului unde Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) - Filiala Iași își propune să construiască o casă pentru o familie alcătuită din 7 membri din Parohia Pleșani, comuna Călărași, județul Botoșani, la recomandarea părintelui paroh Andrei Toplicean.

Cei șapte membrii ai familiei locuiesc într-o anexă alcătuită din două camere mici, fără electricitate și dușumea, care se află într-un stadiu de degradare în proporție de 90%, conform anchetei sociale. Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Bucium, dimpreună cu părintele paroh Andrei Toplicean, părintele Ioan Puiu, părintele Mihail Siminciuc, părintele Cătălin Adumitroaie și părintele Dan Pădure.

Primarul comunei Călărași, Elena Vrajotis, a fost alături de noi și a adresat un cuvânt de susținere față de acest demers, fapt pentru care dorim să-i mulțumim. Printre invitați a fost și maestrul Constantin Bahrin care ne-a încurajat în acest demers și, mai mult decât atât, a fost alături de noi la ultimele ediții ale Serilor Românești organizate de ASCOR Iași - unde, printre invitații de seamă ai folclorului popular românesc, s-au aflat și maestrul Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” din Chișinău, Petrică Mîțu Stoian, Ionuț Fulea, Surorile Osoianu, Ion Paladi, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Lidia Bejenaru, Ioana Căpraru, Fetele din Botoșani și Grigore Gherman. Ei au pus primele cărămizi pentru noua casă pe care o vom construi împreună.

Toți cei care doriți să fiți alături de noi și de această familie sunteți bine-veniți! Donațiile pot fi făcute direct la colegul nostru Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Împreună ridicăm o casă” (0756 277 365), sau în subcontul asociației, cu mențiunea: „Donație pentru construcția casei” - RO61BRDE240SV95235282400 - subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași).

Doar împreună vom putea construi această casă și vom putea aduce bucurie pe chipurile copiilor.

De la același autor

Ultimele din categorie