Asociația Femeilor Ortodoxe din Oradea - AFOREO, în vizită la Iași

13 Septembrie 2019 14:49 Arhiepiscopia Iaşilor

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române din Iași – SOFR a avut bucuria de a fi gazdele membrelor Asociației Femeilor Ortodoxe din Oradea – AFOREO, în perioada 12 - 13 septembrie 2019.

În perioada 11 - 15 septembrie a.c., membrele AFOREO au pornit într-un pelerinaj spre mănăstirile din zona Moldovei. Pelerinii au poposit la Iași, joi, 12 septembrie 2019, pentru un schimb de experiență între cele două asociații.

Cele 15 membre ale societății, coordonate de Viorica Cherteș, au venit în acest pelerinaj  având ca obiective, vizitarea mănăstirilor din nordul Moldovei și întâlnirea cu membrele SOFR de la Iași. Pe traseu au vizitat mănăstirile Toplița, Borsec, Petru Vodă, Secu, Sihăstria, Agapia, Văratec, Durău, Neamț și Hadâmbu, iar după oprirea în cetatea Iașiului, oaspeții vor porni împreună cu dr. Angela Olaru, spre mănăstirile și obiectivele culturale din zona Botoșanilor. Ajungând la sediul SOFR, membrele au fost întâmpinate cu drag de câteva persoane din cadrul Societății Ortodoxe a Femeilor Române din Iași. Întâlnirea a debutat cu un moment artistic muzical, dimpreună cu gândurile bune aduse de pe meleagurile bihorene, după care a avut loc o scurtă prezentare a fiecărei participante în parte. 

Cuvântul de bun venit a fost rostit de Daniela Năclad, președinta SOFR Iași, iar Angela Olaru, președintă de onoare al SOFR Iași, și-a exprimat bucuria de a se reîntâlni cu cei dragi. După ce și-au schimbat gânduri și amintiri de la întâlnirile anterioare, precum Congresul SOFR Iași din 2010 sau vizita del la Oradea, președinta Daniela Naclad a oferit în dar fiecărei membre a AFOREO Bihor, câte o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva  de la Iași. Seara s-a încheiat cu o cină la Colegiul „Sfântul Nicolae”, oferită invitatelor de partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Vineri, după ce s-au închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, grupul femeilor ortodoxe au primit arhiereasca binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucuvinei, care le-a primit la Reședința Mitropolitană. Ierarhul le-a îndemnat să lupte pentru apărarea credinței și pentru promovarea valorilor creştin-ortodoxe, pentru educaţia copiilor și a tinerilor în spiritul acestora.

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române – Iași este o organizație nonprofit, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul şi îndrumarea spirituală a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, având ca obiectiv principal reînvierea virtuţiilor creştine în familie, şcoală şi societate.

Ultimele din categorie