Astăzi a avut loc Conferința preoților misionari de cimitir din Eparhia Iașilor

În Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan Iași, a avut loc în dimineața zilei de joi, 23 mai 2019, Conferința preoților care își desfășoară activitatea pastoral-misionară în cimitirele de stat din cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor, întâlnire ce a adunat 25 de slujitori misionari din cele trei județe componente ale eparhiei.

Activitatea a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Gheorghe” – vechea catedrală mitropolitană, de către un sobor de preoți, slujitori misionari și reprezentanți eparhiali, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Evenimentul, aflat la a II-a ediție, a avut ca temă de discuții Preotul de cimitir – martor al durerii credincioșilor și rugător pentru sufletele celor care pleacă spre cer iar părintele Marian Nimerincu, inspector eparhial al Departamentului Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, a susținut un referat cu privire la activitatea pastorală a slujitorului și implicarea acestuia în domeniu.

Totodată, au existat discuții, păreri și expuneri ale preoților participanți cu privire la experiențele personale trăite în timpul pastorației. De asemenea, s-a organizat o dezbatere cu privire la modul în care se face pomenirea celor adormiți după sărbătoarea Sfintei Învieri. La final, părinții au alcătuit un document final cu propuneri și impresii.

De la același autor

Ultimele din categorie