Atelier interactiv pentru copiii care suferă de diabet

Educaţie

Atelier interactiv pentru copiii care suferă de diabet

În 14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului. În România, sunt peste 3400 de copii cu diabet zaharat de tip I. Ei au nevoie de încurajare și de înțelegere din partea familiei, dar și din partea celorlalți – prieteni sau colegi. Uneori, ei nu le vorbesc acestora despre boala pe care o au: fie din jenă, fie de teamă că prietenii și colegii îi vor ocoli.

Cartea Dani, eroul de zahăr este un sprijin pentru copiii care suferă de diabet și pentru familiile lor, însă a fost scrisă și pentru copiii care nu au această boală. Citind-o, vom putea să înțelegem momentele dificile prin care trec copiii cu diabet și vom putea chiar să oferim ajutor, în caz de nevoie.

Dani, eroul de zahăr este o carte scrisă de Veronica Iani, în colaborare cu dr. diabetolog Cristina Stoian.

La „Spune-mi o poveste pentru suflet” vă invităm la un atelier interactiv cu această carte, atelier susținut chiar de autoare. Când? Joi, 11 noiembrie, de la ora 18.30, pe Zoom.

Înscrierile se fac prin completarea acestui formular:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqi8Ywc8vr3EeNP6g4cGsXWP9b5kDocXFlzBAvyQXb7hoBOQ/viewform?usp=sf_link

Atelierul este gratuit, este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și durează o oră.

Iată ce scrie pe coperta a IV-a a cărții Andreea Stroe, jurnalist TV, inițiatoarea campaniei „Diabetul nu este o joacă”: „Ce este în sufletul părinților când află că micuții lor devin insulino-dependenți!? Trec printr-un „cataclism” interior. Iar cuvântul nu este deloc exagerat. Nu am să uit niciodată cum mă retrăgeam în baia salonului de la „Marie Curie” să dau drumul lacrimilor în loc să le înnod în gât, să nu vadă Vlad că, de fapt, primisem și eu un pumn în plex, prin dereglarea pe care aflam că avea să o poarte copilul toată viața. Le spun părinților în general, așa cum fac și prin campania „Diabetul nu este o joacă”, să fie atenți la copiii lor și să citească despre simptomatologia diabetului juvenil. Diabetul fiind unul dintre flagelurile acestui secol, ar trebui cunoscut la nivel de cultură generală. Timpurile pe care le trăim presupun mult stres, care se răsfrânge și asupra copiilor noștri fără să ne dăm seama. Și ne putem trezi, cel mai probabil pe fondul unei predispoziții genetice în contextul unor factori de stres, cu un debut agresiv al diabetului de tip 1. Fiţi atenți la copiii dumneavoastră! Diabetul nu este o joacă!”

Citește despre: