Binecuvântare arhierească în Parohia Breaza de Sus

21 Octombrie 2019 16:03 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Duminică, 20 octombrie 2019, credincioşii din Parohia Breaza de Sus, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”. 

La prima oră a dimineţii, ierarhul a fost întâmpinat la intrarea în satul Breaza de Sus de părintele paroh Alexandru Horga, alături de primarul Gheorghe Lesenciuc și de tinerii călăreţi care l-au însoțit până la biserică, unde în sunetele clopotelor şi buciumelor s-a făcut primirea tradiţională cu pâine şi sare.

PS Damaschin Dorneanul împreună cu părintele protopop Aurel Goraş au binecuvântat lucrările de reabilitare a vechii biserici a satului, noua casă de prăznuire şi lumânărarul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, dimpreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop Damaschin Dorneanul, pe un podium special amenajat în curtea bisericii, iar răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” din Suceava. La momentul rânduit din Sfânta Liturghie, diaconul Ion Barbu a fost hirotonit preot.

În cuvântul de învăţătură rostit la final, PS Damaschin Dorneanul a spus: „Fiţi pe mai departe ai lui Dumnezeu, împlinind poruncile lui Dumnezeu şi Dumnezeu ne va dărui cu prisosinţă libertatea cea adevărată, bucuria cea adevărată și viaţa cea adevărată. Viaţa noastră nu va fi rece ca gerul din ianuarie, ci frumoasă, călduroasă şi luminoasă ca ziua de astăzi, ca o zi de sărbătoare.”

Părintele paroh Alexandru Horga a mulţumit ierarhului, părinţilor din soborul co-slujitor şi credincioşilor care au participat la acest important eveniment din viaţa parohiei Breaza de Sus, iar părintele protopop Aurel Goraş le-a spus celor prezenţi că cel mai frumos moment al bisericii şi creştinilor este Sfânta Liturghie. (Constantin Agafiţei)

Ultimele din categorie