Biserica din Glodenii Gândului, alături de copiii din parohie la final de an școlar

17 Iunie 2022 07:55 Arhiepiscopia Iaşilor

Praznicul Sfintei Treimi are o însemnătate deosebită pentru enoriasilor din Parohia Glodenii Gândului. Credincioșii participă în număr mare la Sfânta Liturghie și mulți dintre ei primesc Sfintele Taine. Anul acesta, sărbatoarea Treimii a coincis cu prima zi oficială de vacanță de vară. În colaborare cu Școala generală Glodenii Gândului, în baza parteneriatului educațional dintre școală și parohie, au fost premiați 63 de elevi din clasele I-VIII care au luat premiul I. Copiii au primit din partea parohiei o diplomă și o carte de rugăciuni, fiind apoi serviți cu pizza, prăjituri de casă și suc.

Ținem să mulțumim prof. Păduraru Tatiana, care se implică deosebit de mult în parteneriatul școală-biserică, pregătind și un grup de copii care au interpretat cântece și poezii patriotice de Ziua Eroilor. La manifestare au luat parte si autoritățile locale.

Amintim că pe tot parcursul anului, în fiecare sâmbătă, se desfășoară activități cu copiii la casa socială și la biblioteca parohială. Cei prezenți sunt antrenați în diferite ateliere de comunicare, de lectură, de desen și de dezvoltare.

Și în acest an se va desfășura tabăra „Vălătuci de prietenie”, ajunsă la a VIII-a ediție, unde îi vom aștepta pe copiii din parohie să vină în număr tot mai mare. În tabără îl vom avea în mijlocul nostru pe Remus Fandarac, coordonatorul departamentului de Asistență socială al ASCOR Iași. (pr. Lucian Vamanu)

Ultimele din categorie