Biserica Parohiei Dumbrăvița a fost resfințită de PS Nichifor Botoșăneanul

20 Septembrie 2021 19:07 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 19 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a resfințit biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” Dumbrăvița, comuna Ibănești, județul Botoșani. De asemenea, ierarhul a binecuvântat și noua casă socială a parohiei.

Zi de sărbătoare pentru credincioșii botoșăneni din localitatea Dumbrăvița – locașul de cult pus sub ocrotirea Maicii Domnului a fost resfințit ieri de Părintele Episcop Nichifor Botoșăneanul. Totodată, după oficierea slujbei de târnosire, clericii au săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea bisericii, iar la final, au sfințit casa socială a comunității parohiale.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură: „Sfințirea bisericii se face cu aghiasmă și cu Sfântul și Marele Mir, precum pruncul este botezat cu apă și sfințit cu Sfântul și Marele Mir, și primește nume, precum biserica primește un ocrotitor. Astăzi (duminică, 19 septembrie n.r.) am săvârșit slujba resfințirii pentru că este o înnoire atunci când se fac lucrări, și de aceea se repetă slujba sfințirii, care se face într-un timp când biserica primește întâiul ei nume, întâiul ei ocrotitor. Biserica are ca hram „Nașterea Maicii Domnului”, astfel mărturisim nu doar evlavia pe care o avem la Maica Domnului, ci și înțelesul că Maica Domnului este singura care l-a purtat pe Domnul Hristos în pântece”.

Pentru meritele deosebite, părintele paroh Mihai Claudiu Foca a primit din partea Părintelui Mitropolit Teofan distincția „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru clerici. Totodată, susținătorii parohiei au fost răsplătiți cu distincții de vrednicie.

La sfârșit, clericii au binecuvântat noua casă socială a comunității.

De la același autor

Ultimele din categorie