Biserica „Sfântul Nectarie” din Iaşi îşi cinsteşte ocrotitorul

6 Noiembrie 2019 18:35 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Credincioşii din capitala Moldovei şi nu numai sunt aşteptaţi în zilele de 8 şi 9 noiembrie 2019 la Biserica „Sfântul Nectarie”, situată în cartierul ieşean Alexandru cel Bun, care îşi va cinsti ocrotitorul.

În seara zilei de vineri, 8 noiembrie, de la ora 17:00, se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, iar sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 7:30, programul liturgic va începe cu Utrenia, fiind urmată de slujba Acatistului. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La final, se va organiza tradiţionala procesiune cu racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de cancer. Atât la finalul Vecerniei, cât şi după procesiunea din jurul sfântului locaş, pelerinii vor primi pachete cu alimente din partea Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie”.

Amintim că pe 15 octombrie 2006, Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” a primit o părticică din moaștele Sfântului Nectarie din Eghina. Racla a fost adusă la Iaşi de Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina (Grecia) şi de maica Teodosia, stareța Mănăstirii “Sfânta Treime” din Insula Eghina.

Citește alte articole despre: slujbă, preoţi, credincioși, slujire, Sf. Nectarie, credinţa, procesiune

De la același autor

Ultimele din categorie