„Bucuria de a dărui” – activitate în săptămâna „Școala altfel”

25 Mai 2018 18:38 Arhiepiscopia Iaşilor

Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț se află în această săptămână în perioada programului național „Școala altfel”, o parte dintre voluntarii elevi și profesori participanți ai proiectului „O familie altfel” s-au pregătit din timp și au pregătit un pelerinaj la mănăstirile nemțene.

Marți dimineața, îmbrăcați în costume populare și voioși, au dăruit Mănăstirii Paltin – Petru Vodă pachete cu fructe și produse necesare într-o gospodărie mare precum centru pentru copii și azilul ce se află în incinta așezământului monahal.

În drum am poposit la Seminarul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț dar și la Schitul Vovidenia, unde am admirat frumusețea picturii și ascultat prezentarea prof. de religie Iuliana Ursache.

După poposirea la Mănăstirea Paltin, următoarea destinație a reprezentat Mănăstirea Petru Vodă, ctitoria părintelui Iustin. De departe ne-a atras atenția steagul mare, tricolor, care parcă salută pe cei ce trec spre așezământul monahal. Ne-am recules la mormântul părintelui, am vizitat cimitirul mănăstirii și ne-am închinat în sfânta biserică. Ospitalitatea și hărnicia  monahilor și a monahiilor, frumusețea locurilor, liniștea din jur ne-au impresionat.

Ne-am întors la casele nostre cu gândul de a împărtăși și altora experiența unei zile din săptămâna Școala altfel, nădăjduind că poate vor fi și alți elevi dornici să viziteze aceste locuri minunate din munții Neamțului. Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului „O familie altfel”, copiii voluntari dar și colegii lor, observă și înțeleg că prin gesturile frumoase putem aduce bucurie celor de lângă noi, iar pe noi ne fac mai buni şi mai înțelegători. În demersul nostru ne-au ajutat cadrele didactice ale liceului, Societatea Femeilor Ortodoxe Române – filiala  Piatra Neamț, dar și voluntari de la Colegiul National „Calistrat Hogaș”. (Silvia Pruteanu)

Ultimele din categorie