Campania caritabilă „Fii bun de Crăciun” pentru bunicuțele Centrului „Sfântului Iosif cel Milostiv”

28 Noiembrie 2022 22:27 Social

Campania se va desfășura în perioada 26 noiembrie - 20 decembrie, timp în care ne puteți fi alături pentru a înmulți binele, bucuria și dragostea, donând pentru cele 28 de bunicuțe care se află în grija Centrului nostru.

Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Protopopiatului II Iași inițiază campania caritabilă intitulată Fii bun de Crăiun pentru bunicuțele Centrului „Sfântului Iosif cel Milostiv” destinată celor 28 de beneficiare din cadrul Centrului, bunicuțe din municipiul Iași pe care zilnic dorim să le integrăm, oferindu-le o diversitate de activități prin care să li se potențeze valorile fiecăreia în diverse proiecte psiho-sociale, educaționale, culturale și filantropice.

Pentru a le veni în ajutor și pentru a le reda speranța demult ascunsă în spatele grijilor de zi cu zi, am inițiat acest proiect ce are scopul de a implica și sensibiliza semenii cu privire la importanța familiei și a dragostei față de persoanele vârstnice, dar și importanța relației și a comunicării între copii, părinți și bunici, îndemnând la imitarea faptelor ocrotitorului spiritual al Centrului:  milostenia, sfințirea vieții, prin susținerea bunicuțelor din cadrul Centrului cu prilejul acestei mari sărbători, Crăciunul – izvor de viață și de bucurie.

Campania se va desfășura în perioada 26 noiembrie - 20 decembrie, timp în care ne puteți fi alături pentru a înmulți binele, bucuria și dragostea, donând pentru cele 28 de bunicuțe care se află în grija Centrului nostru.

Dorin să venim în sprijinul beneficiarelor noastre care, de-a lungul timpului, s-au dovedit a fi ele însele pildă de bunătate și generozitate, prin oferirea unui pachet cu bucate tradiționale specifice sărbătorii de Crăciun și a unor articole de îmbrăcăminte: mănuși, fulare, șosete, papuci de casă, produse de igienă și curățenie sau orice altceva considerați de a fi de folos persoanelor vârstnice.

Singurătatea este foarte grea, iar lipsa de comunicare și problemele de sănătate le fac și mai vulnerabile. Multe dintre ele își petrec timpul așteptându-și copiii sau nepoții care, însă, din diferite motive, nu mai vin. Și, pentru că nimeni nu trebuie să se simtă singur și trist de Crăciun,  ne dorim să fim alături de bunicuțele din cadrul Centrului și prin oferirea unor daruri care să le acopere o parte dintre nevoile lor.

În fiecare an, în această perioadă, copilul din noi retrăiește cu aceeași intensitate minunea Nașterii Domnului. E momentul binecuvântat în care ne amintim de colinde, de mirosul de cozonac și mere coapte, de povestea venirii pe lume a Pruncului Sfânt pe care bunica ne-o spunea aproape în taină, de emoția așteptării cadourilor de la Moș Crăciun. Cu toții am simțit bucuria autentică a Crăciunului acasă la bunicii noștri, iar prin această campanie vă adresăm invitația de a fi mai buni și, în amintirea bunicilor, de a dărui acestor bunicuțe minunate un cadou care să le readucă pe chipuri și în suflet lumina și bucuria neuitării.

Cu ajutorul vostru, oameni cu suflet bun, vom putea oferi fiecărui vârstnic aflat în grija noastră cadouri de suflet, din suflet către suflet. Poate că este un gest mic dar, cu siguranță, va aduce bucurie imensă pentru un bătrân singur!

Donațiile se pot realiza personal la sediul Centrului din strada Ion Neculce, Nr. 36, din Iași sau în contul RO36CECEB00030RON0823647, cu mențiunea  „campanie centru”.

Pentru mai multe informații, puteți apela numărul de telefon 0753.597.177.

Asistent social Ionela Brînză-Abunei, coordonatorul centrului

Ultimele din categorie