Campania de Screening Cancer la Sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta!

4 Octombrie 2022 09:11 Monica Șușnia Arhiepiscopia Iaşilor

Începând cu 1 Octombrie, zi declarată la nivel național și internațional, Zi de luptă împotriva cancerului de sân, Spitalul Providența se alătură organizațiilor și instituțiilor care luptă pentru această cauză.

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel mondial, însă printr-o simplă palpare lunară se pot depista formațiunile cu risc, 70% din cancerele la sân fiind depistate prin autoexaminarea lunară.

Începând cu 1 Octombrie, zi declarată la nivel național și internațional, Zi de luptă împotriva cancerului de sân, Spitalul Providența se alătură organizațiilor și instituțiilor care luptă pentru această cauză.

Pentru a contribui la scăderea incidenței cancerului mamar în rândul populației feminine, Spitalul Providența demarează „Campania de screening cancer la sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta!”. 

Pe parcursul acestei luni dedicate luptei împotriva cancerului la sân, pacientele pot accesa serviciile din cadrul „Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare” și anume:

  • Echografie mamară
  • Mamografie 2D + 3D cu tomosinteză
  • Puncție mamară sub ghidaj echografic
  • Consiliere de specialitate
  • Recomandări specifice patologiei sânului.

În această lună, toate pacientele care se adresează Spitalului Providența beneficiază de o reducere de 10% din prețul mamografiei și al echografiei mamare. În luna octombrie, Spitalul Providența oferă, în fiecare zi, cazurilor sociale care prezintă recomandare de la medicul specialist, câte o mamografie GRATUITĂ femeilor de peste 40 de ani, cu scopul depistării precoce a cancerului la sân.

Mențiuni importante:

- consultația se obține doar în urma unei programări ;

- consultațiile se vor acorda în limita unui număr de locuri disponibile;

- alte investigații recomandate se vor achita la prețurile de listă sau cu bilet de trimitere.

Statisticile arată că, în România, 25 de femei sunt depistate zilnic cu cancer la sân. Diagnosticat în stadiu incipient, cancerul de sân poate fi tratat în proporție de 95%. Din păcate, din cauza lipsei de informație, a spaimei de diagnostic și a lipsei de educație sanitară, peste 60% din cancerele de sân sunt depistate în stadii foarte avansate (stadiul III și IV), când șansele de vindecare scad iar costurile tratamentului cresc. Depistarea precoce înseamnă șansa la o nouă viață alături de familie.

Campania de Screening Cancer la Sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta! își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân, medicii având rolul de a consilia și de a orienta pacientele spre investigațiile specifice patologiei lor. Efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni, permite tratamentul eficient, contribuind la salvarea vieții și reintegrarea în familie și societate.

Vă reamintim că, pentru alte informații și consultații puteți suna la unul dintre numerele de telefon ale Spitalului Providența (aflat pe Șoseaua Nicolina nr. 115, Nicolina 2, CUG, Iași): 0232 241 271 / 0730 230 030 / 0745 375 427(mesaj pe Whatsapp).

Materialul în format AUDIO îl puteți asculta AICI!

Mai multe găsiți și pe pagina de facebook a Spitalului Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: https://www.facebook.com/providenta/

De la același autor

Ultimele din categorie