Campanie umanitară: Voluntarii ASCOR Iași încep construcția unei case pentru doi copii orfani

18 Iulie 2019 14:02 Arhiepiscopia Iaşilor

Voluntarii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Iași (ASCOR Iași), au început demersurile pentru construcția unei case pentru o familie din satul Glodenii Gândului, comuna Țibănești, județul Iași. Această familie este alcătuită din doi copii, ai căror mamă a trecut la Domnul într-un mod nefericit. Totodată, tatăl lor se află momentan în spital, suferind de semipareză. Copiii locuiesc acum într-o bucătărie de vară dezafectată. 

Pe lângă activitățile sociale pe care le desfășoară în timpului anului universitar, cum ar fi voluntariatul zilnic la Penitenciarul Iași, la centrele de zi pentru copii și la căminele de bătrâni din cartierele ieșene Bucium și Copou, membrii ASCOR Iași au demarat o campanie prin care își propun să construiască o casă pentru o familie defavorizată. Dorința voluntarilor ASCOR Iași este de a oferi un acoperiș celor doi copii orfani, care au nevoie de sprijin pentru a putea să trăiască o viață decentă, să își continue studiile, să simtă că nu sunt singuri pe lume și că există persoane care țin la ei, de vreme ce părinții nu le mai pot oferi afecțiune și suport.

Proiectul casei a fost realizat gratuit de către arhitecții Iulian Diaconescu și Alexandru Grișco, cu sprijinul părintelui Petrică Lehaci, parohul Bisericii „Sfântul Nectarie” din Iași. Sâmbătă, 20 iulie 2019, începând cu ora 8.30, la biserica din satul Glodenii Gândului se va săvârși Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan. După oficierea sfintelor slujbe, ierarhul va merge la terenul unde se va ridica noua locuință, pentru a binecuvânta locul și lucrările de construcție.

Dorim să apelăm la bunăvoința celor care doresc să sprijine această campanie, chiar și cu o cărămidă, toate acestea fiind destinate construcției casei. Donațiile pot fi făcute în subcontul ASCOR Iași, cu mențiunea „Donație pentru construirea casei”:

RO61BRDE240SV95235282400 - subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași).

Pentru mai multe detalii cu privire la această campanie puteți apela persoana de contact: Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași – 0756277365.

Ultimele din categorie