Caravana „Dar de Crăciun” a Episcopiei Hușilor a ajuns și în Basarabia

11 Ianuarie 2023 12:49 Episcopia Huşilor

Caravana „Dar de Crăciun” a Episcopiei Hușilor, un simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă pentru numeroase familii aflate în dificultate, a mers și în Basarabia, la mai multe comunități parohiale care aparțin canonic de Mitropolia Basarabiei, păstorită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a pregătit daruri pentru copiii basarabeni, care au sărbătorit Crăciunul după calendarul neîndreptat.

Copiii din parohiile păstorite de preoții care aparțin canonic de Mitropolia Basarabiei, din localitățile Cornești, Romanovca, Boghenii Vechi, Sinești, Cetireni, Costuleni, Florițoaia Veche și Chișinău au primit daruri, în zilele de 9 și 10 ianuarie 2023, și au fost colindați cu colinde românești, drept mărturie a legăturii dintre cele două maluri ale Prutului. Am pregătit pentru fiecare copilaș pachete cu haine de iarnă, ghete noi, produse de igienă și dulciuri, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Sursa: Episcopia Huşilor 

Ultimele din categorie