Cea de-a doua zi din cadrul evenimentului „Tânărul din Petrodava”

22 Septembrie 2018 15:26 Arhiepiscopia Iaşilor

Aflat la a treia ediție, evenimentul „Tânărul din Petrodava” este organizat în perioada 21-23 septembrie 2018 de Asociația Tineretul Ortodox Român filiala Piatra Neamț în parteneriat cu protopopiatul Piatra Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț și Consiliul Județean.

Astăzi, 22 septembrie 2018, odată cu săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica Nașterea Maicii Domnului a început la Piatra Neamț cea de-a doua zi din cadrul evenimentului „Tânărul din Petrodava”.

După ce cu o seară înainte cei 470 de tineri s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, care i-a îndemnat pe tineri să nu uite că ei sunt Biserica și totodată cei care pot prin bucuria și curajul lor să sprijine preoții din zilele noastre, în a doua zi a evenimentului, după Sfânta Liturghie, tinerii vor participa la conferinţa „Tânărul de astăzi – punte între veacuri de credință și neam românesc”, susținută de Pr. Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pe parcursul celor două sesiuni de lucru, a „Marșului Tinereții” dar și a întrecerilor sportive prevăzute în programul zilei de astăzi, tinerii vor avea ocazia de a se cunoaște, de a lega prietenii pentru viitor, dar și de a afla cât mai multe răspunsuri la întrebările lor legate de ce înseamnă neam românesc, care sunt valorile neamului nostru şi care au fost personalitățile care au înfăptuit Unirea.

Aflat la a treia ediție, evenimentul „Tânărul din Petrodava” este organizat în perioada 21-23 septembrie 2018 de Asociația Tineretul Ortodox Român filiala Piatra Neamț în parteneriat cu protopopiatul Piatra Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț și Consiliul Județean.

Ultimele din categorie