Cea mai amplă campanie de fapte bune din Moldova: „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”

4 Decembrie 2019 09:42 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 2-17 decembrie 2019, Pro Vita Iași desfășoară a patra ediție a Campaniei „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”, în parteneriat cu 55 de instituții de învățământ din Moldova, având sprijinul a peste 10.000 de elevi care vor dona 20 de tone de alimente neperisabile pentru ajutorarea familiilor cu mulți copii din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Beneficiarii acestui proiect sunt 147 de familii cu peste 7 copii (1497 de copii și adolescenți aflați în întreținere), înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian, proiect implementat încă din anul 2013 de Pro Vita Iași.   

Campania se desfășoară sub forma unui concurs de fapte bune. Elevii din instituțiile de învățământ partenere sunt invitați să doneze alimente neperisabile pentru ajutorarea familiilor numeroase. Clasele care adună cea mai mare cantitate de alimente (faină, ulei, paste, etc.) câștigă pizza pe săturate. Concursul se desfășoară în mod separat în fiecare unitate de învățământ parteneră și pe fiecare an de studiu;

Alimentele strânse vor fi donate beneficiarilor cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos pentru a le fi de folos pentru o perioadă mai îndelungată de timp. 

Calendarul campaniei este următorul:

  • 14 noiembrie – 1 decembrie – activități de promovare în instituțiile de învățământ și înscrierea școlilor; 
  • 2– 13 decembrie – activități de colectare a alimentelor; 
  • 13–17 decembrie  activități de distribuire a alimentelor către beneficiari;
  • 17 decembrie – Gala Bucurie în Familie (Iași, Sala Iustin Moisescu a Ansamblului Mitropolitan, ora 17:30);
  • 10–31 ianuarie 2020 – oferirea premiilor pentru clasele câștigătoare.

Edițiile anterioare ale Campaniei „Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune”:

  • aprilie 2017: 3 instituții de învățământ partenere din Iași, 420 elevi implicați, 396 kg de alimente neperisabile strânse, 54 de familii sprijinite cu ocazia Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. 
  • decembrie 2017: 8 instituții de învățământ partenere din Iași, 1.200 elevi implicați, 3.569 kg de alimente neperisabile strânse, 83 familii sprijinite cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. 
  • decembrie 2018: 19 instituții de învățământ partenere, din Iași, 7.000 elevi, implicați, 9.756 kg de alimente neperisabile strânse, 142 familii sprijinite cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook Pro Vita Iasi sau la următorul link video (click aici).

Pro Vita Iași face parte din Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, funcționează din anul 2011 și are ca scop salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții din prima secundă a concepției. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Persoană de contact:

Pr. Cosmin Brînză
Coordonator proiect
Tel: 0746 936 969

Ultimele din categorie