„Chiar și acum avem Crăciun”

Arhiepiscopia Iaşilor

„Chiar și acum avem Crăciun”

  • „Chiar și acum avem Crăciun”
   „Chiar și acum avem Crăciun”

   „Chiar și acum avem Crăciun”

  • „Chiar și acum avem Crăciun”
   „Chiar și acum avem Crăciun”

   „Chiar și acum avem Crăciun”

Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași a demarat zilele acestea campania caritabilă „Chiar și acum avem Crăciun”, prin care își propune să adune daruri de Crăciun pentru 20 familii cu o situație deosebită. Distribuirea darurilor va avea loc în data de 23 decembrie 2020.

Ca în fiecare an, în prag de sărbători, Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași continuă obiceiul de a-i sprijin pe cei aflați în nevoie. Deși în acest an sărbătorile sunt diferite, campania „Chiar și acum avem Crăciun” își propune să aducă bucurie și zâmbete în casele familiilor beneficiare.

Colindul sfânt și bun ia forma fizică a darurilor, iar gazdele sunt familiile vulnerabile aflate în evidența parohiei. Atenția se îndreptă cu precădere asupra acelora care se confruntă cu cele mai mari lipsuri: „M-aș bucura să am brad de Crăciun și să îl împodobesc împreună cu frații mei”, a declarat I.A., în vârstă de 11 ani. Întrebat ce-și dorește de la Moș Crăciun anul acesta, R.Z (7 ani) răspunde: „Mi-ar plăcea să primesc un fes, dar și o pereche de mănuși ca să nu-mi mai fie frig la mâini”.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului este prilej de bucurie pentru toți creștinii. De aceea, împărtășim această bucurie prin solidaritate și dragoste cu cei aflați în nevoie. În această perioadă de grea încercare pentru toți, responsabilitatea care ne revine celor care suntem bine este să le fim sprijin acelora care au nevoie de noi. În acest fel aducem și mulțumire Lui Dumnezeu pentru că încă suntem sănătoși”, a menționat pr. paroh Radu Brânză.  

Campania se derulează în perioada 1-20 decembrie, iar oferirea darurilor se va face în data de 23 decembrie, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare impuse. Bugetul estimat pentru fiecare dintre cele 20 familii este de 560 lei.  Suma este prevăzută pentru achiziția unui brad de Crăciun, decorațiuni, alimente pentru sărbători, haine, dulciuri și jucării pentru copii. (Teotim Andreca)

Donațiile pot fi făcute în contul parohiei:

ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti Sediul: 

Numar cont: RO44 INGB 0000 9999 0231 2405  

Beneficiar: Parohia Sf. Haralambie   

La detalii mențiunea: Avem Crăciun

Citește despre: