Comunitatea din satul Curagău are nevoie de ajutor pentru a continua lucrările de construcție a bisericii

3 August 2020 12:43 Arhiepiscopia Iaşilor

Construcția bisericii din sat este în etapa de tencuire interioară a lăcașului, pas care costă aproximativ 30.000 de lei.

Satul Curagău din comuna Comarna are doar 40 de familii, iar construcția bisericii a început în anul 2012, din dorința locuitorilor de a avea chiar în sat propriul loc de rugăciune, fără a mai fi nevoiți să parcurgă 5-6 km până în cel mai apropiat sat.

„Curagău este un sat mic, cu o populație îmbătrânită, dar pe de altă parte, în ultimii ani au existat familii tinere care s-au intors din străinătate. Locul este retras, liniștit și nu foarte departe de oraș astfel încât există perspectiva ca populația de aici să crească. Biserica ce se ridică reprezintă inima comunității de aici. Ea reprezintă spațiul de rugăciune, unde oamenii îl întâlnesc pe Dumnezeu, dar și locul în care se adună copii, participând la diferite activități și proiecte dedicate lor”, ne-a povestit pr. paroh Dragoș Bălinișteanu.

Cu ajutorul autorităților locale și a unor oameni cu inima mare s-a reușit zidirea bisericii, realizarea acoperișului, montarea ferestrelor și realizarea instalației electrice.

„Până acum, construcția a foat realizată în mare parte prin contribuția însemnată a unei familii care a avut bunici în satul nostru. A contat foarte mult și contribuția autorităților locale și a Arhiepiscopiei Iașilor. Nădăjduim că vom reuși, cu ajutorul oamenilor cu inimă bună să realizăm acum tencuiala interioară care reprezintă pasul premergător pentru realizarea picturii. Sperăm prin această campanie să găsim 150 de oameni care să doneze câte 200 de lei, pentru a strânge suma totală necesară”, a adăugat preotul paroh.

Cei care doresc să sprijine comunitatea noastră mică pot face donații în contul parohiei: RO52CECEIS1030RON1123451 (deschis la CEC Bank, titular Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, CUI: 25692560.

Ultimele din categorie