Concert de colinde la Biserica „Sfântul Nicolae” din Podu Iloaiei

24 Decembrie 2019 23:19 Arhiepiscopia Iaşilor

La ceas de seară, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Podu Iloaiei a avut loc Concertul de colinde „Bucuria Naşterii Domnului”. Acest eveniment cultural s-a desfăşurat prin implicarea directă a instituţiilor-cheie, anume Biserica, Şcoala şi Familia, în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Bucuria Naşterii Mântuitorului a fost vestită la Podu Iloaiei de către următoarele cete de colindători: Corul „Lia Ciocârlia”, Grupurile „Flori de măr”, „Colindiţa”, „Poiana dorului”, „Evloghimenos”. Acestea au fost coordonate de cadrele didactice Stepanida Postelnicu, Tudoriţa Drăgoi, Parmena Orzetic, Bianca Tudoran, Maria Voion şi Alexandru Stanciu, student în cadrul Facultăţii de Teologie din Iaşi.

Copiii din oraș au retrăit atmosfera colindului alături de părinţi, bunici, enoriaşi ai parohiei, care au înţeles că această datină vine din timpuri străvechi şi s-a păstrat în satul românesc datorită preoţilor Bisericii care i-au adunat pe oameni la „Bethleemul perpetuu” din fiecare sfânt locaş, mai ales în vremea dictaturii comuniste. Fiecare colindător a primit câte o diplomă de participare din partea parohiei şi a fost răsplătit cu daruri oferite cu generozitate de primăria oraşului, reprezentată de primarul Gabriel Constantin Istrate. Spectatorii au fost aşteptaţi la ieşirea din sfântul locaş cu un pahar de vin fiert/ceai cald şi dulciuri, din partea parohiei. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim şi anul acesta gazdele acestui concert tradiţional şi dorim ca această bucurie sfântă să rămână în inimile noastre, pentru ca fiecare dintre noi să-L putem primi în „ieslea” sufletului pe Hristos! (Pr. Ioan Drăgoi)

Ultimele din categorie