Concert de colinde la Parohia Negrești 1, organizat „din dorința de a-i bucura pe enoriași”

21 Decembrie 2021 17:22 Arhiepiscopia Iaşilor

Credincioșii din Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Negrești 1, Protopopiatul Piatra Neamț, au primit cu bucurie vestea Nașterii Domnului încă din aceste zile, fiind organizat în seara zilei de duminică, 19 decembrie, un concert de colinde.

La concertul de colinde, care a durat aproximativ două ore, au participat în jur de 100 de persoane, adulți și copii din parohie și din orașul Piatra Neamț. De la eveniment nu a lipsit părintele Tofan Valentin, protoiereu al Protopopiatului Piatra Neamț.

Colindele au fost interpretate de Grupul de copii „Magic Folk”, coordonat de profesoara Sânziana Elena Ailenei, de copiii de la Asociația „Accanto Musica Amica”, sub îndrumarea profesoarei Ionela Gheorghe Cataramă și de Trupa „Tagma”.

Am invitat cele trei grupuri de cântăreți la noi în parohie din dorința de a-i bucura pe enoriași și de a-i introduce în atmosfera Sărbătorilor. Obiceiul colindatului face parte din bucuria sărbătorii. Tocmai de aceea, în acest an atât de încercat, nu putea lipsi concertul de colinde. Bucuria Nașterii Domnului izvorăște din Biserică și cuprinde lumea întreagă. Binecuvântarea lui Dumnezeu se revarsă în inimile noastre prin glasurile îngerești ale colindătorilor, însoțite de rugăciunile Bisericii. După o pauză de un an provocată de condiţiile sanitare, îmi doresc ca prin colindele cântate și prin versurile acestora adevăratul mesaj al Crăciunului să ajungă la inimile tuturor și să ne schimbe în bine. Sperăm ca tradiția să continue încă mulți ani de acum înainte, a subliniat preotul paroh Adrian Ștefan Chelaru de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Toți colindătorii au primit daruri, iar spectatorii s-au îndulcit cu prăjituri, ceaiuri, vin fiert și gogoși.

Ultimele din categorie