Concurs naţional pe teme religioase, finalizat cu editarea unei cărţi

Educaţie

Concurs naţional pe teme religioase, finalizat cu editarea unei cărţi

    • Concurs naţional pe teme religioase, finalizat cu editarea unei cărţi
      Concurs naţional pe teme religioase, finalizat cu editarea unei cărţi

      Concurs naţional pe teme religioase, finalizat cu editarea unei cărţi

În perioada 15 martie -31 mai 2011, Şcoala "B. P. Hasdeu" din Iaşi a iniţiat şi găzduit Concursul naţional de creaţie literar-artistică şi religioasă, la care au participat 100 de elevi din întreaga ţară. Toate creaţiile înscrise la cele trei secţiuni de concurs au fost cuprinse într-o carte tipărită de curând, intitulată "Lumina cuvântului şi bucuria Învierii din sufletul copilului".

Concursul naţional de creaţie literar-artistică şi religioasă coordonat de Şcoala "B. P. Hasdeu" din Iaşi a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului în calendarul activităţilor educative pentru anul 2011 şi a reprezentat un parteneriat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ), Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB), Casa Corpului Didactic Iaşi, Şcoala "B. P. Hasdeu" Iaşi şi Şcoala cu clasele I-VIII Comarna, judeţul Iaşi. Proiectul a fost finalizat prin editarea, de curând, a unei cărţi intitulate "Lumina cuvântului şi bucuria Învierii din sufletul copilului", care a cuprins toate lucrările participanţilor.

La cele trei secţiuni ale concursului (Creaţie poezie religioasă; Creaţie text cu conţinut moral-religios (eseu); Creaţie text pentru o felicitare adresată cuiva drag cu ocazia Sfintelor Paşti) au fost înscrise 120 de lucrări aparţinând a 100 de copii din toate zonele ţării, predominând creaţiile de poezie religioasă. În finalul competiţiei au fost premiate 30 de lucrări, evaluarea acestora fiind realizată de un juriu format din profesori de religie, profesori de limba şi literatura română şi un membru al Uniunii Scriitorilor din România.

"Unul dintre scopurile acestui concurs a fost acela de a-i încuraja pe copii să prezinte, în creaţii literar-artistice, valori ale moralei creştine valabile în familie, şcoală şi societate. A fost foarte multă exigenţă în evaluarea lucrărilor înscrise în concurs, corectarea fiind făcută ca la olimpiadă. Considerăm că astfel de activităţi extracurriculare au ca finalitate modele relaţionale în sens creştin, deci o modalitate concretă de comuniune în Hristos între profesorii de religie din diferite zone ale ţării", a declarat Angela Roşu, profesoară de religie ortodoxă la Şcoala "B. P. Hasdeu" din Iaşi, unul dintre coordonatorii proiectului.