Concursul național de muzică „Din suflet de creștin” a ajuns la final

La Palatul Copiilor din municipiul Iași a avut loc vineri, 17 mai a.c., cea de-a X-a ediție a Concursului național de muzică religioasă și patriotică „Din suflet de creștin”, eveniment desfășurat cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Activitatea face parte din Proiectul național „Din suflet de creștin”, implementat de către Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași, și este compus în trei secțiuni: concurs de muzică religioasă, concurs de arte vizuale și simpozion național.

Peste 350 de elevi, solști și formații, din județele Suceava, Constanța, Vrancea, Botoșani, Bacău, Brăila, Neamț, Vaslui și Iași s-au adunat vinerea trecută, la Palatul Copiilor din Iași, unde au concurat pentru marele premiu al competiției, oferindu-se astfel 12 premii I cu trofeu participanților din zonele Neamț, Suceava, Botoșani, Constanța și Iași. De asemenea, tot în cadrul acestei activități au fost premiați și recompensați copiii câștigători ai Concursului de arte vizuale „Satul românesc prin ochi de copil”. De remarcat faptul că participanții acestei secțiuni au fost elevi cu cerințe educative speciale din județele Sălaj, Argeș, Bihor, Satu-Mare, Hunedoara și Iași, iar lucrările acestora au fost expuse pe holurile Palatului Copiilor.

Juriul concursului a fost format din lect. dr. pr. Ionuț-Gabriel Nastasă de la Faculatea de Teologie Ortodoxă din Iași, Radu Dumitru, redactor Radio Trinitas, pr. Hrestic Nechifor, coordonatorul programului de formare a cântăreților bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și diac. Mihai Ursache, profesor la Seminarul Teologic din Iași.

Proiect național ajuns la a X-a ediție

„Prin temele derulate în cadrul proiectului ne-am dorit să investim valorile morale creștine în sufletele copiilor, să încurajăm mărturisirea de credință a neamului românesc și a identității noastre naționale, să menținem viu sentimentul de patriotism, respect și dragoste de țară. Mulțumim tuturor colaboratorilor pentru sprijinul oferit, fără de care nu s-ar fi putut menține, timp de zece ani, acest proiect care a afirmat cooperarea benefică dintre Școală, Familie și Biserică, principalii factori ai educației copilului” ne-a declarat prof. Geta Marcu, organizatoarea acestui eveniment.

Cea de-a treia secțiune, Simpozionul național „Anul omagial al satului românesc şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu”, se va desfășura până spre finalul anului, înscrierile fiind disponibile până la sfârșitul lunii iunie, urmând ca lucrările depuse să fie editate într-un volum dedicat acestui proiect.

De la același autor

Ultimele din categorie