Conferință ASCOR Iași și lansare de carte a Preasfințitului Macarie

Seară duhovnicească ASCOR și lansare de carte, marți 14 decembrie 2021, ora 18.30, cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Iași organizează în data de 14 decembrie 2021, de la ora 18.30, cea de-a doua conferință din Postul Nașterii Domnului, care caută să ofere un răspuns duhovnicesc la întrebarea: „De ce mă simt singur într-o eră a comunicării?”

Conferința va fi susținută de către Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, care are o largă experiență în lucrarea de pastorație a tinerilor și în ceea ce privește provocările cu care se confruntă aceștia în țările pe care le păstorește.

În cadrul acestui eveniment va avea loc și lansarea cărții „10 ani cu mitropolitul meu, Bartolomeu Anania (1998-2008). Amintiri la capătul dorului”, scrisă de Preasfințitul Macarie și publicată la Editura POLIROM. Lansarea de carte reprezintă un moment de evocare și omagiere a personalității părintelui mitropolit și cărturar Bartolomeu Anania, cu ocazia împlinirii unui secol de la nașterea și a unui deceniu de la plecarea sa fizică dintre noi. Cartea surprinde relația duhovnicească dintre Preasfințitul Macarie – seminaristul, teologul, monahul și arhiereul – cu mitropolitul Bartolomeu, pe care mai întâi l-a cunoscut prin lecturi și mai apoi față către față.

Pentru prezentarea cărții vor lua cuvântul și Părintele Constantin Sturzu – purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor și Dl. profesor Grigore Ilisei, scriitor și jurnalist.

O succintă prezentare a volumului o putem găsi în prefața lucrării, alcătuită de Părintele Radu Preda: 

De la tânărul seminarist, apoi student teolog, la monahul și arhiereul de azi, râul memoriei curge, se intersectează cu tot felul de afluenţi, face scurte pauze, repornește și se varsă în delta amintirii de obște. Paginile de faţă confirmă și reconfirmă momente importante, nu doar din viaţa mitropolitului Bartolomeu, cât mai cu seamă din cea a Bisericii lui Hristos, pe care a avut privilegiul și inspiraţia să o slujească.

Cartea „10 ani cu mitropolitul meu, Bartolomeu Anania (1998-2008). Amintiri la capătul dorului” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Polirom.

Evenimentul va fi transmis online pe paginile de Facebook / YouTube ale ASCOR Iași și Doxologia.

Ultimele din categorie