Conferinţă ASCOR Iași - „Viaţa noastră în Hristos”

8 Iulie 2019 14:53 Arhiepiscopia Iaşilor

Sunt unii preoţi cu adevărat după inima lui Hristos care, prin misiunea lor pastorală şi  punerea în lucrare a talanţilor primiţi de la Dumnezeu, au avut un rol central în formarea unor generaţii de slujitori ai Sfintelor Altare şi, desigur, în hrănirea sufletească a credincioşilor de pe cuprinsul întregii ţări şi de dincolo de hotarele ei. Unul dintre aceşti misionari ai Bisericii noastre Ortodoxe este pr. prof. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Şaguna” din Sibiu. În seara de vineri, 5 iulie 2019, părintele Vasile Mihoc a susţinut conferinţa „Viaţa noastră în Hristos” în aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, la invitaţia Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români - filiala Iaşi.

Este doctor în teologie, a studiat la „École Biblique et Arhéologique Française” din Ierusalim, iar în anul 1974 îşi începe activitatea la Institutul Teologic Universitar (azi Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Şaguna”) din Sibiu, unde, din 1983, este profesor titular de Studiul Noului Testament şi conducător de doctorat.

Este adesea invitat să conferenţieze în diferite state ale lumii, atât în lumea creştină, cât şi în alte spaţii spirituale (China, Japonia etc). Pentru meritele sale, părintele Vasile Mihoc a devenit membru al: The Orthodox Society of Biblical Scholars şi al Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS). A primit multiple dinstincţii, atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în Noul Testament al lumii creştine. Este autor al numeroase volume de specialitate, articole şi studii ştiinţifice, apărute în diferite limbi de circulaţie internaţională.

Dintre ultimele apariţii editoriale amintim: „Lumina Evangheliei. Exegeze la Evangheliile duminicale”, „Cuvinte ale credinţei şi ale bunei învăţături”, „Credinţă şi înţelegere. Învăţătura ortodoxă din perspectivă biblică”, „Hristos, Contemporanul nostru”.

În seara de vineri, 5 iulie 2019, părintele Vasile Mihoc a susţinut conferinţa „Viaţa noastră în Hristos” în aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, la invitaţia Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români - filiala Iaşi.

„Ne găsim în seara aceasta aici ca să vorbim despre ceea ce ne stă mai mult la inimă - despre viaţa noastră în Hristos. Pentru că dacă spunem «viaţa în Hristos» vorbim despre comuniunea noastră de viaţă cu Hristos. Hristos nu ne rămâne exterior, Hristos nu este pentru noi numai un personaj istoric sau un învăţător sau un întemeietor de religie, ci Hristos este viaţa noastră. Expresia este folosită ca atare de Sfântul Apostol Pavel care vorbeşte stăruitor despre a fi în Hristos, pentru a avea o viaţă de comuniune cu Hristos” - ne-a spus pr. prof. dr. Vasile Mihoc, în cadrul conferinţei care poate fi ascultată integral pe pagina de Facebook - Doxologia. (Andreea Gabor - ASCOR Iaşi)

Ultimele din categorie