Conferință SOFR la Iași: „Sfânta Liturghie – izvorul vieții”

28 Ianuarie 2020 12:40 Arhiepiscopia Iaşilor

Miercuri, 22 ianuarie, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolian din Iași, a avut loc conferința „Sfânta Liturghie – izvorul vieții” organizată de Societatea Ortodoxă a Femeilor Române (SOFR) - Filiala Iași. Prelegerea a fost susținută de părintele Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru activitatea SOFR Iași.

Părintele arhimandrit i-a inviat pe toți cei prezenți la o un moment de bucurie și meditație prilejuit de acest cuvânt duhovnicesc. Tema propusă s-a axat pe Euharistie, ea fiind izvorul vieții noastre, iar Euharistia și Biserica reprezintă centrul parohiei, al satului sau orașului de unde oamenii își iau puterea de a mai călători prin viață. După ce părintele a explicat momentele Sfintei Liturghii, a urmat o serie de întrebări venite din rândul publicului cu privire la anumite nelămuriri și neclarități referitoare la viața și tainele creștinului ortodox.

În decursul anului, SOFR Iași va continua seria de întâlniri și cuvinte duhovnicești, întrucât prin astfel de întâlniri putem comunica mai bine și ne putem pregăti pentru întâmpinarea lui Dumnezeu, așa cum afirma și părintele Nicodim Petre: „întâlnirea dintre oameni este o pregătire a întâlnirii cu Dumnezeu”. (Daniela Anchidin)

Citește alte articole despre: SOFR, conferință, Sfânta Liturghie

Ultimele din categorie