Congo: extremiștii islamiști au ucis 36 de persoane

12 Februarie 2020 11:11 Religia în lume

Cel puţin 36 de persoane au fost ucise într-un masacru comis la sfârșitul lunii ianuarie în provincia Kivu de Nord din estul Republicii Democrate Congo.

Atacul rebelilor ugandezi ai Forțelor Democrate Aliate (ADF) a avut loc în orașele Manzengi, Mebundu și Mayabalo, potrivit unei declarații a ONG-ului local, Centrul pentru Studii pentru Promovarea Păcii, Democrației și Drepturilor Omului (CEPADHO), conform Anadolu Agency.

„Atacul rebelilor a lăsat în urmă 36 de oameni masacrați și alți șase răniți grav. Înarmați cu macete și puști de asalt, atacatorii ADF au mers din ușă în ușă și i-au omorât pe unii chiar în casele lor”, a spus guvernatorul orașului Beni, Donat Kibwana.

Potrivit ONG-ului, atacatorii au jefuit mai multe proprietăți, luând cu ei animale și alte obiecte de valoare. După acest moment dramatic, numărul civililor uciși a ajuns la 292, de când, la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, forțele congoleze au lansat o ofensivă împotriva grupurilor armate din estul Republicii Congo, conform unui raport CEPADHO.

Ultimele din categorie