Congres NEPSIS Belgia: „Propriile alegeri – cum le facem pentru a le trăi cu bucurie”

Ziua de 25 septembrie 2021 a fost una specială pentru comunitatea românească din Belgia, întrucât a avut loc Sfințirea Altarului Mănăstirii Acoperământului Maicii Domnului de la Vedrin, Namur, singura mănăstire românească din Benelux.

Întrucât în ultimii 10 ani de când a fost înființată, mănăstirea a fost locul în care Asociația NEPSIS Belgia a desfășurat tabere, ateliere de creativitate, weekend-uri pentru adolescenți, tinerii au găsit aici un spațiu de desfășurare a activităților, de îndrumare și dragoste venită din partea obștii de maici. Participarea la slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie a fost parte și din programul celor 80 de tineri din parohiile românești din Belgia participanți la Congresul NEPSIS Belgia 2021.

Tema congresului, organizat în perioada 24-25 septembrie 2021, a fost „Propriile alegeri-cum le facem pentru a le trăi cu bucurie”. Ce profesie să alegi, ce studii să urmezi, cu cine și cum să îți petreci timpul, cum îți alegi prietenii, dar soțul sau soția ori țara în care să trăiești sunt câteva din alegerile importante pe care un tânăr le are de făcut. Cine poate veni în sprijinul tânărului în momentele de cumpănă, cât apelează acesta la duhovnic, la prieteni sau la propria persoană când are de luat o decizie importantă au fost câteva aspecte discutate după Sfânta Liturghie, în cadrul atelierelor de lucru ce au precedat conferinței susținută de invitatul special al tinerilor – părintele. Visarion Alexa.

Ca să putem face alegeri în viață este nevoie să fim curajoși și să ne afirmăm credința. Să nu ne fie frică să ne afirmăm credința, să nu uităm că reperul ultim pentru noi este Hristos. Pentru a putea face alegeri în viață este nevoie să fim confruntați cu realitatea, chiar dacă aceasta nu este ușoară”, le-a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif tinerilor prezenți la congres.

NEPSIS este Asociația de tineret a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale și își desfășoară activitatea cu binecuvântarea IPS Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. NEPSIS Belgia face parte din Federația Asociațiilor NEPSIS cu filiale în  Italia, Spania, Franța, Elveția, Marea Britanie, Portugalia și își propune punerea în legătură a tinerilor din parohiile ortodoxe românești din Belgia pentru întrărirea credinței, împrietenirea acestora, păstrarea și promovarea tradițiilor românești în spațiul belgian. (Gabriela Pipirig)

Citește alte articole despre: NEPSIS, NEPSIS Belgia, congres, alegeri, Gabriela Pipirig

Ultimele din categorie