Congresul Facultăților și Departamentelor de Teologie din Patriarhia Română va avea loc la Iași

17 Octombrie 2022 11:16 Educaţie

În perioada 19-21 octombrie a.c., se va desfășura, la Iași, Congresul Facultăților și Departamentelor de Teologie din Patriarhia Română.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a ajuns la cea de-a IX-a ediție.  

Manifestarea, ce reunește decanii, directorii de departament și directorii școlilor doctorale de la Facultățile și Departamentele de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române va debuta joi, 20 octombrie, orele 9.30, cu oficierea slujbei de Te Deum în Sala Eclesia din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași, după care vor continua, începând cu orele 10.00, cu o sesiune de mesaje (din partea Părintelui Patriarh Daniel, a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a Universității „Al. Ioan Cuza” din Iași și a Autorității Naționale pentru Calificări din România) în Sala Iustin Moisescu a Centrului eparhial Iași.

Tema acestei ediții a Congresului este „Învățământul teologic superior românesc în cei 30 de ani de libertate: evaluare, perspective”. Lucrările Congresului se vor desfășura joi, 20 octombrie, și vineri, 21 octombrie, în Sala Iustin Moisescu.

Ultimele din categorie