Consultații medicale gratuite, în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou

12 Martie 2019 12:12 Arhiepiscopia Iaşilor

În luna februarie şi începutul lunii martie 2019, credincioşii parohiilor „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou, judeţul Botoşani, au trăit clipe de bucurie şi binecuvântare alături de preotul lor paroh Vasile Viorel Florea, prin a cărui purtare de grijă s-a derulat o campanie medicală filantropică menită să aducă alinare unor boli trupeşti.

Luând cunoştinţă de faptul că numeroşi enoriaşi din comunităţile pe care le păstoreşte suferă de tulburări de vedere şi afecţiuni stomatologice, preotul Vasile Viorel Florea a hotărât să vină în sprijinul acestora, ţinând cont că mulţi dintre cei cu probleme medicale sunt oameni nevoiaşi care nu au posibilitatea de a se trata.

În prima etapă a proiectului misionar „Suflet sănătos în trup sănătos”, s-au încheiat parteneriate cu două cabinete de specialitate din oraşul Botoşani - unul oftalmologic, iar celălalt stomatologic, şi, rând pe rând, în jur de 70 de persoane au beneficiat de consultaţii oftalmologice de la medici specialişti, tratamente şi ochelari de vedere. La fel, şi enoriaşii cu afecţiuni stomatologice au primit consultaţii şi tratament gratuit, fapt ce a adus zâmbete de bucurie pe chipul acestora. Bucuria credincioşilor a fost una nespusă deoarece pe tot parcursul acestui eveniment preotul lor paroh a fost alături de ei şi i-a încurajat, având în vedere că mulţi dintre aceştia au fost pentru prima dată la un stomatolog.

Proiectul „Suflet sănătos în trup sănătos” va continua în perioada următoare printr-o campanie de donare de sânge, unde preotul paroh, însoţit de enoriaşi, va dona sânge pentru a ajuta pe semenii lor aflaţi în suferinţă.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru gândul cel bun de a fi în sprijinul aproapelui nostru şi pentru împlinirea acestei campanii, cât şi cabinetului oftalmologic «Ecooptic» pentru sprijinul acordat în înfăptuirea binelui. Mereu năzuim să ne adunăm comoară în ceruri pe care să o împărţim şi cu aproapele nostru, căci singurul mod de a realiza lucruri minunate este să iubeşti ceea ce faci. Dragostea ne-a adunat în această campanie umanitară şi dorim ca ea să fie răspunsul nostru smerit la preamultele bunătăţi pe care Dumnezeu le revarsă peste noi; de aceea Îl rugăm să facă din inimile noastre cărţi de vizită ale Raiului”, a declarat părintele Vasile Viorel Florea.

Ultimele din categorie