Corul Byzantion cântă pentru reabilitarea Institutului de Cardiologie Iași

20 Martie 2019 12:43 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Duminica viitoare, 31 martie 2019, începând cu ora 17.00, la Biserica „Sfântul Iulian din Tars” din incinta campusului studențesc Tudor Vladimirescu, va concerta Corul academic Byzantion, dirijat de Adrian Sîrbu. Acest eveniment caritabil are ca scop reabilitarea Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, unitate medicală afectată în urma unui puternic incendiu în aprilie 2018. Totodată, cu acest prilej va avea loc și lansarea CD-ului „Renaștearea muzicală a bizanțului românesc”, album înregistrat anul trecut.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment ne-a oferit Adrian Sîrbu, dirijorul corului Byzantion: „Duminică, 31 martie 2019, la Biserica «Sfântul Iulian din Tars» va avea loc Concertul «Cu noi este Dumnezeu», eveniment caritabil menit să susțină reabilitarea Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași. Acest concert susținut de Corul Byzantion va avea în repertoriu cântări din Postul Mare, totodată fiind și o ocazie prin care se va lansa ultimul album al grupului, «Renaștearea muzicală a bizanțului românesc». Acest CD conține cântări din perioada Postului Mare, în vremea Sfântului Paisie de la Neamț, secolul al XVIII-lea. Așadar, vă invităm duminica viitoare, să audiați cele mai cunoscute și îndrăgite cântări din perioada aceasta dar și cântări care fac parte din tezaurul inestimabil al muzicii psaltice de tradiție bizantină și filtrat prin modul de a simți românesc”.

Fondurile adunate în cadrul concertului vor fi donate Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, clădirea unității spitalicești fiind distrusă în urma unui puternic incendiu izbucnit în aprilie 2018. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00 și va dura aproximativ 70 de minute, intrarea fiind liberă. 

De la același autor

Ultimele din categorie