Credincioșii din Târgu Neamț și Pipirig merg în pelerinaj la hramul „Ierusalimului ortodoxiei române”

Arhiepiscopia Iaşilor

Credincioșii din Târgu Neamț și Pipirig merg în pelerinaj la hramul „Ierusalimului ortodoxiei române”

  • Credincioșii din Târgu Neamț și Pipirig merg în pelerinaj la hramul „Ierusalimului ortodoxiei române”
   Foto: Flavius Popa

   Foto: Flavius Popa

  • Credincioșii din Târgu Neamț și Pipirig merg în pelerinaj la hramul „Ierusalimului ortodoxiei române”
   Foto: Flavius Popa

   Foto: Flavius Popa

În jur de 150 de tineri și adulți s-au adunat în această dimineață, 24 mai, la Biserica „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț și la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Pipirig, plecând concomitent spre Mănăstirea Neamț pentru a lua parte la slujba Privegherii care se va oficia cu prilejul hramului istoric – Înălțarea Domnului Hristos.

Activitatea, organizată de Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, își propune să reînvie tradiția bunicilor și strămoșilor noștri, care obișnuiau ca la marile sărbători din preajma așezămintelor monahale să meargă împreună și să participe la sfintele slujbe. Înainte de a pleca la drum, participanții s-au rugat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită la Biserica „Sfântul Haralambie” din orașul aflat la poalele Cetății Neamț, precum și la „Catedrala Munților” din Pipirig. 

Cei care au plecat din Târgu Neamț s-au deplasat pe traseul Parohia „Sfântul Haralambie” – Parohia Lunca – Parohia Nemțișor – Zimbrărie, iar cei care au pornit din Pipirig au mers pe traseul „Catedrala Munților” – Parohia Stânca – Schitul Braniște – Zimbrărie. Cele două grupuri s-au unit la intersecția drumului DN 15B cu șoseaua DJ 155C care duce spre mănăstire, urmând ca din această seară, de la ora 18.00, pelerinii să participe la slujba de priveghere.

Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan, vom călători de la Biserica „Sfântul Haralambie” și vom participa la slujba Privegherii cu tinerii, cu credincioșii din Târgu Neamț. Cu acest prilej, învățăm să călătorim altfel decât călătoria lumească, arătându-ne uneori că ea poate fi hoinăreală, poate să fie rătăcire, poate să fie turism. Învățăm o călătorie care să ne ducă spre Dumnezeu, spre întâlnirea cu Dumnezeu, spre întâlnirea cu noi înșine. Pelerinajul acesta, care are deja câțiva ani de zile, aduce multă bucurie pentru că oamenii se întâlnesc între ei, discută, se cunosc mai bine, cunosc locurile, mergând pe malul Ozanei, admirând satele din jur, pădurea, și ne consolidăm Biserica, ne consolidăm comuniunea între noi pentru că avem nevoie să fim împreună, și la bine, și în perioadele de încercare ale vieții, a afirmat părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Mâine dimineață, sute de oameni sunt așteptați la Praznicul Înălţării Măntuitorului Iisus Hristos, hramul istoric al Mănăstirii Neamț. Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Vă invităm să accesați și: (Video) Credincioșii din Neamț, în pelerinaj la hramul Mănăstirii Neamț

Citește despre: