Cum salvezi o viață: Celule stem pentru doamna preoteasă Claudia Dinu

5 Aprilie 2021 13:32 Flavius Popa Social

Soția părintelui Adrian Dinu, Claudia Elena, are nevoie în continuare de ajutorul nostru pentru ca viața ei să revină la normal. De această dată, transplantul de celule stem de la o persoană neînrudită este cea mai sigură șansă pentru vindecare. Fără acest sprijin, doamna preoteasă este nevoită să apeleze în continuare la chimioterapie. Cei care doresc să o susțină trebuie să se înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Părintele Adrian Dinu, slujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Galata, are nevoie în continuare de ajutorul nostru pentru ca doamna preoteasă să se vindece. Soția părintelui, Claudia Elena, a fost diagnosticată acum câteva luni cu o boală grea, iar ieșenii și apropiații familiei s-au mobilizat și au donat sânge la Centrul de Transfuzii Iași.

De această dată, doamna preoteasă are nevoie, pentru tratament, de celule stem de la o persoană neînrudită. Fiecare dintre noi poate deveni un salvator, iar prietenii familiei pr. Adrian fac un apel către cei care vor să se înscrie în Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem, pentru ca doamna Claudia să se vindece și să rămână lângă cei dragi.

Persoanele sănătoase, cu vârsta între 18 și 45 de ani, se pot înscrie în registrul național și se pot testa pentru a afla dacă sunt compatibili (test din saliva de pe mucoasa bucală). Odată înscriși, puteți deveni compatibil cu cineva în orice moment. Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară și anonimă.

Înscrierea se face la Institutul Regional de Oncologie, str. General Henri Mathias Berthelot, nr. 2-4, municipiul Iași (coord. centru, conf.dr. Elena Albu, tel. 0744.435.439).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați și:

De la același autor

Ultimele din categorie