„Curajul”, o nouă carte pentru copii de Veronica Iani

18 August 2020 10:31 Educaţie

Editura Life Learning Education a lansat în această perioadă o nouă colecție de cărți educative pentru copii: „Cele 12 chei”, scrise și ilustrate de Veronica Iani. Primul titlu din cadrul colecției este „Curajul” și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Editura Life Learning Education a lansat în această perioadă o nouă colecție de cărți educative pentru copii: „Cele 12 chei”, scrise și ilustrate de Veronica Iani. Primul titlu din cadrul colecției este „Curajul” și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Cu fiecare titlu al colecției, copiii vor afla de ce sunt importante virtuțiile și de ce este nevoie să le cultivăm.

Iată ce spune părintele Constantin Necula despre „Curajul”, în postfața cărții: „La vremea când cartea aceasta ajunge la voi, cititorii ei mici și mari, «Curaj» este cuvântul de ordine al unei lumi în dezordine. O lume încrezută, ca unul din personajele cărții, care credea că le știe pe toate. Și nu e chiar așa. Un virus rămâne un virus. A tulburat sistemele lumii ca să ne învețe, pe fiecare dintre noi, ce este curajul. Curajul de a iubi, de a persevera ori de a încuraja. Curajul de a rămâne în viață. De a sprijini viața. Cred că nu se putea un timp mai bun pentru o carte despre Curaj. Și nici un alt timp mai bun pentru Curaj. Poate părea exagerat dar, personal, vă spun că este una dintre cele mai frumoase cărți. Pentru că ne învață să fim frumoși. Veronica Iani va rămâne prietena voastră. Și povestea ei, sunt convins, are să vă însoțească prin văile lipsite de curaj ale lumii”.

Autoarea Veronica Iani completează: „Un sfânt, pe nume Marcu Ascetul, a spus că Mântuitorul Iisus Hristos se află ascuns în poruncile Lui. Adică pe măsură ce facem binele, Îl descoperim pas cu pas pe Dumnezeu. A merge pe această cale nu este întotdeauna ușor. Știm de când suntem mici că a ierta, a spune adevărul, a cere iertare sunt lucruri greu de făcut. Am ales ca prima carte din colecția „Cele 12 chei” să fie despre curaj pentru că fiecare împlinire a binelui are nevoie de un dublu curaj: curaj pentru a alege binele, curaj pentru a începe lupta să îl faci. Doar prin curaj putem păși pe calea minunată a binelui, în care Îl descoperim pe Dumnezeu!”.

Ultimele din categorie