„Cutia cu papucei” participă la Crosul pentru școli 2018

 

Proiectul „Cutia cu papucei” va participa pentru a treia oară la competiția „Crosul pentru şcoli”, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 19 mai 2018, și se va desfășura la Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copoul Iașului.

Proiectul Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași are ca scop principal ajutorarea copiilor din zonele defavorizate. Prin intermediul acestei acțiuni, sute de copii ce provin din zonele sărace de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor primesc încălțăminte de calitate din piele. Prin activitatea sa, proiectul a ajuns să aducă bucurie pe chipurile a mai bine de 500 de copii provenind din 15 comunități sărace din zona Moldovei.

Finanțarea proiectului provine exclusiv din donații și participarea la evenimente caritabile. Una dintre principalele surse de finanțare este reprezentată de participarea la Crosul pentru școli. Acesta este un eveniment sportiv organizat anual de către Fundația Comunitară Iași, în cadrul căruia sunt înscrise mai multe proiecte educaționale, fiecare dintre ele având stabilit un anumit obiectiv financiar pentru îndeplinirea căruia mobilizează întreaga echipă.

„Cutia cu papucei pentru Ei” participă pentru al treilea an consecutiv la Crosul pentru școli. În cadrul acestui eveniment, obiectivul propus de proiectul Colegiului este reprezentat de încercarea de a soluționa o problemă frecventă în mediul rural, și anume, lipsa de încălțăminte adecvată anotimpului, fapt ce îi conduce pe copii chiar la abandon școlar, în unele cazuri.

Alexandru Bacoşcă este câştigătorul Crosului de anul trecut (locul 1 din 132, a parcurs 8,4 km în 32 minute şi 10 secunde) şi a ales ca anul acesta să reprezinte proiectul Colegiului: "Din dorința de a le oferi un zâmbet larg atunci când vor alerga după fluturi şi fugind de albine, când vor prinde licurici şi se vor juca în noii lor papucei."

Emanuel Botez, unul dintre participanții din afara comunității CSN a ales să alerge pentru copii: "Este a doua ediție a crosului la care particip și susțin aceeași cauză. Faptul că alergăm și strângem fonduri pentru «papucei» pare atât de frumos. Vreau să cred că printre acești copii se află un viitor alergător, medic, învățător, și-mi doresc ca o pereche de papuci să nu fie un impediment în viața lor."

Cristian Ştefan Irina, unul dintre coordonatorii acestui proiect a declarat: "Se împlinesc doi ani de când am ales să mă implic în ceea ce a devenit proiectul de suflet al multora. «Cutia cu papucei pentru ei» a reușit să ajungă la mai mult de 500 de copii din 15 localități rurale cu ajutorul a aproximativ 1500 de donatori. Anul acesta sunt pentru a doua oară ambasadorul proiectului la Crosul pentru școli. Îmi doresc să ne continuăm activitatea și să creștem resursele care asigură papuceii pentru copiii din medii defavorizate."

Daca dorești să faci parte din proiect sau să susții activitatea Colegiului, o poți face donând până pe 20 mai a.c. Pentru mai multe detalii, te rugăm să accesezi: http://crospentruscoli.ro/2018/inscriere-sustinator/?id=13&type=proiect 

De asemenea, detaliile legate de participarea Colegiului „Sfântul Nicolae” la Cros puteți accesa link-ul http://crospentruscoli.ro/2018/proiecte-inscrise/detalii-proiect/?id=13&suma=905

De la același autor

Ultimele din categorie