„Dăruiește celorlalți” – activitate de voluntariat la Liceul „Grigore Moisil” din Iași

Educaţie

„Dăruiește celorlalți” – activitate de voluntariat la Liceul „Grigore Moisil” din Iași

    • „Dăruiește celorlalți” – activitate de voluntariat la Liceul „Grigore Moisil” din Iași
      „Dăruiește celorlalți” – activitate de voluntariat la Liceul „Grigore Moisil” din Iași

      „Dăruiește celorlalți” – activitate de voluntariat la Liceul „Grigore Moisil” din Iași

Finalul celei de-a doua decade a lunii mai a fost marcat, în mod simbolic, prin altruism, generozitate și dedicare la Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil”, Iași. Elevii liceului, sub coordonarea doamnelor profesoare Floricica Morariu, Andreea Baltariu, Violeta  Țuțui și Simona Iuscinschi  au fost, în decursul ultimei perioade, greu încercate pentru mulți dintre noi, protagoniștii unor activități de voluntariat, care s-au concretizat în acordarea de obiecte de primă necesitate, jucării și cărți copiilor aparținând unor familii vulnerabile.

Ziua de 19 mai a reprezentat un moment de reflecție la finalul activităților care au purtat o dublă semnificație: elevii liceului au experimentat emoția de a dărui bucurie celor aflați în dificultate, iar copiii ajutați au putut simți, la unison, că pot avea șanse egale la educație.  Momentul reflecțiilor și al concluziilor s-a concretizat într-o întâlnire a elevilor și a absolvenților liceului nostru cu profesorii coordonatori, în cadrul căreia s-au împărtășit emoții, impresii și amintiri din cadrul proiectului. Elevii au prezentat diferite imagini de la activitățile de voluntariat la care au luat parte, care s-au constituit în adevărate lecții de viață, aceștia devenind empatici și înțelegând că șansa unei societăți omogene stă în mâinile fiecăruia dintre noi. Prezentarea a fost secondată de un workshop la care au participat, deopotrivă, elevii claselor V-VII și absolvenți ai liceului de informatică, în care s-au adus în discuție valențele educative ale voluntariatului, coordonate fundamentale ale unui tânăr  în formare.

Vlad Enășescu, unul dintre invitați și absolvent al Liceului Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil”, Iași, le-a împărtășit elevilor experiența sa cu privire la activitățile de voluntariat: „Voluntariatul m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile de socializare, m-a responsabilizat, m-a învățat să comunic deschis, și să gestionez eficient sarcinile care îmi revin”.

O altă absolventă a Liceului Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil”, Iași, Patricia Filote, ne-a mărturisit: „Vă mulțumesc încă o dată pentru această oportunitate, este deosebit faptul că nu de mult eram în băncile școlii și ne vedeam la ore, iar acum vin în calitate de absolvent să transmit altora din puținul meu, puțin care și pentru mine când eram ca ei înseamna enorm și încă înseamnă și acum de fapt.”

Unul dintre cei mai implicați tineri în activitățile sociale este Gabriela Sânzianu - absolventă a Liceului Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil”, Iași și fostă membră a Consiliului de Administrație a școlii. Aceasta și-a amintit cu drag chipurile colegilor dornici de a-și oferi ajutorul persoanelor în nevoie. ”Prin activitățile pe care le-am desfășurat, am descoperit realitatea din jurul meu și am înțeles că o problemă chiar dacă nu te afectează personal, afectează societatea ca întreg și este nevoie de toate eforturile noastre pentru a găsi o soluție.”

Activitățile de voluntariat initiate și coordonate în toți acești ani de prof. Maria Pașcan - coordonatorul pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare din LIIS, precum și de doamnele profesoare de religie Floricica Morariu și Violeta Țuțui au reușit să dezvolte la elevi comportamente altruiste și de implicare în atenuarea situațiilor dificile cu care se confruntă cei din jurul nostru. (Comunicat de presă Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil” Iași, prof. dr. director Adina Romanescu)

Citește despre: