Debutează conferințele ASCOR Iași: „Calea vieții duhovnicești - de la minte la inimă”

16 Noiembrie 2018 18:12 Arhiepiscopia Iaşilor

Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul spunea că cei care doresc să trăiască o viață duhovnicească autentică ar trebui să înceapă prin a se mulțumi cu puține. În acest fel, aceștia se vor elibera de duhul lumesc, vor avea mai puține griji, iar viața le va fi simplificată, cu suficient timp pentru cele duhovnicești.

Încărcați de griji privind studiile și viața, precum și de preocupări lumești, tinerii simt nevoia unor momente de pace și de resetare a propriilor valori, astfel încât să-și lucreze virtuțile și să-și găsească traiectoria de dezvoltare și de mântuire. Și pentru a pune început bun atât acestei dorințe, cât și perioadei Postului Nașterii Domnului, ASCOR Iași debutează seria marilor conferințe din post cu o conferință despre traseul vieții duhovnicești, de multe ori considerat dificil și greu de înțeles. Astfel, vineri, 16 noiembrie 2018, ASCOR Iași organizează conferința intitulată „Calea vieții duhovnicești - de la minte la inimă”, susținută de părintele protosinghel Arsenie Muscalu, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfânta Cuvioasă Eufrosina” din localitatea Cornu, județul Prahova. Conferința va avea loc la ora 18:30 în Sala „Iustin Moisescu” din incinta Ansamblului Mitropolitan.

Însă, reperele despre viața duhovnicească oferite de către părintele Arsenie Muscalu nu vor fi suficiente pentru tineri, dacă aceștia nu se vor arăta curajoși și încrezători în virtuțile și darurile date de Dumnezeu. Și pentru aceasta, este nevoie ca tinerii să se asemene eroilor neamului românesc, celebrați de istoria noastră și de Centenarul Marii Uniri. Cu gândul la ei, dar și cu imboldul de a fi îndrăzneți în viața noastră, ASCOR Iași ne invită pe toți la cea de-a doua conferință din Postul Nașterii Domnului, intitulată „Încrederea în tine și curajul cel bun”. Această conferință va fi susținută de părintele arhimandrit Melchisedec Ungureanu, starețul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” din comuna Lupșa, județul Alba, ce va avea loc joi, 29 noiembrie 2018, la ora 18:30, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan.

Nădăjduim ca Postul Nașterii Domnului să fie un prilej de sporire a încrederii tinerilor în capacitățile și în darurile oferite de Dumnezeu și, plini de curaj, să pornească pe calea vieții duhovnicești, cea care înnobilează atât mințile, cât și inimile creștinilor. (Ștefan Topliceanu, vicepreședinte ASCOR Iași)

Ultimele din categorie