Denia Acatistului la Mănăstirea Văratec. PS Nichifor: „Să facem mai mult bine, să împărtășim celor din jur bucurie și nădejde”

17 Aprilie 2021 16:06 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat ieri seară Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Văratec din județul Neamț.

Obștea monahală a Mănăstirii Văratec din județul Neamț s-a rugat ieri seară, 16 aprilie, la Denia Acatistului Bunei Vestiri, oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.

În cuvântul de învățătură adresat la final, Preasfinția Sa a îndemnat să împărtășim celor din jur bucurie și nădejde: „Dumnezeu ne iartă păcate noastre «boierește», așa cu afirma marele monah Nicolae Steinhardt, pentru ca noi să îndrăznim să ne schimbăm, să ieșim din fricile noastre, din multele noastre nedreptăți, și să facem mai mult bine, împărtășind celor din jur bucurie și nădejde. «Întru aceasta vor cunoaște toţi că sunteţi ucenicii Mei», spune Domnul Hristos, «dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii». Nimeni nu ne poate opri decât fricile noastre, delăsările noastre și trândăvia noastră, uneori fizică, alteori sufletească. Să puneți la inimă cântările din scriptură ale Canonului celui Mare, să puneți la inimă nădejdea mântuirii, pe care Dumnezeu o descoperă în Acatistul Bunei Vestiri”.

În această seară, Părintele Episcop va oficia slujba Privegherii la Mănăstirea Văratec iar mâine dimineață, în Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca, Preasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie la Parohia Râșca din Protopopiatul Târgu Neamț. Localitatea nemțeană a rămas la finalul anului trecut fără biserică, după ce lăcașul construit din lemn a fost cuprins de flăcări. De remarcat faptul că în mod miraculos, Sfântul Antimis nu a fost distrus de incendiu. În prezent, sfintele slujbe se săvârșesc în casa socială a parohiei.

De la același autor

Ultimele din categorie