Dialoguri livrești | Formarea învățăturii patristice despre Hristos

Arhiepiscopia Iaşilor

Dialoguri livrești | Formarea învățăturii patristice despre Hristos

Lunea viitoare, pe 3 iunie, de la ora 18.00, va avea loc o nouă ediție online a Dialogurilor livrești. La cea de-a noua întâlnire, moderată de Dragoș Mîrșanu (Centrul de Studii Patristice „Sf. Maxim Mărturisitorul” al Arhiepiscopiei Iașilor), vor fi prezenți pr. Daniel Benga (Facultatea de Teologie Ortodoxă – Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen), pr. Adrian Podaru (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca) și Marius Podaru (Institutul Patristic Augustinianum, Roma).

Discuția este prilejuită de volumul Gramatica tainei lui Hristos: un studiu istorico-teologic al unirii după Ipostas în secolul al VI-lea, de Marius Portaru, care a apărut în acest an la Editura Doxologia, colecția Historia Christiana. (Click AICI pentru a comanda volumul)

Autorul este doctor în Teologie Ortodoxă (București), licențiat în filologie clasică (București) și MPhil in Ancient Philosophy (Cambridge). În prezent, doctorand la Institutul Patristic Augustinianum (Roma), este autor a numeroase studii patristice internaționale, traducător și editor de carte academică.

Ediția online a „Dialogurilor livrești” va fi transmisă în direct pe contul de YouTube doxologia.ro, precum și pe paginile de facebook Doxologia, Editura Doxologia și patristica.ro. Evenimentul este parte a unui proiect al Centrul de Studii Patristice „Sf. Maxim Mărturisitorul”, în colaborare cu Editura Doxologia a Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește despre: