Donald Trump: „În țara noastră și în întreaga lume, religia se află sub asediu. Nu vom permite aceasta”

12 Februarie 2020 12:24 Religia în lume

În dimineața de joi, 6 februarie 2020, în prezența unor oficiali din 140 de țări, la Washington, DC, Donald Trump a rostit o alocuțiune în care a subliniat câteva idei legate de libertatea religioasă.

„Toți cei care ne aflăm astăzi aici reafirmăm aceste adevăruri eterne: Credința ne asigură libertatea. Rugăciunea ne face puternici. Și numai Dumnezeu este Creatorul vieții și dăruitorul harului. În țara noastră și în întreaga lume, religia – mai ales anumite religii – se află sub asediu. Nu vom permite aceasta. Vom proteja religiile noastre. Vom proteja creștinismul”, a declarat Donald Trump, conform stiripentruviata.ro.

Amintim că, Donald Trump este primul președinte american care a participat la „Marșul pentru viață” desfășurat vineri, 24 ianuarie 2020, la Washington, DC. Preşedintele SUA a spus, atunci, că „imaginea unui copil în pântece” surprinde „măreția Creației lui Dumnezeu”. „Când ținem în brațe un nou-născut, înțelegem iubirea nemăsurată pe care fiecare copil o aduce în familie”.

Marșul pentru viață este o mișcare globală de apărare a dreptului la viață începând de la concepție. A început în 1973, după ce Curtea Supremă SUA a legalizat în întreaga Americă avortul la cerere din orice motiv și în orice stadiu de sarcină.

Ultimele din categorie