Două activități PSI-SU în județul Neamț

În zilele de 4, respectiv 5 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, în județul Neamț s-a desfășurat două activități de P.S.I.-S.U.

În cadrul acestei activități, ce are la bază „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, s-au desfășurat două activități de P.S.I.-S.U. la Durău, în cadrul taberei „Floare de colț”, și, respectiv la parohia Rădeni, protopopiatul Târgu Neamț, în cadrul taberei „Din pridvorul satului” – activități specifice de prevenire. Le cele două activități au participat câte 120 de copii.

De menționat este faptul că la parohia Rădeni, păstorită de părintele Andrei Stan, alături de reprezentanți ai ISU Neamț au fost și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, aceștia participând la o activitate de prevenire.

Centrul eparhial a fost reprezentat de către Pr. Marius Burghelea, directorul departamentului S.S.M./P.S.I.-S.U./G.D.P.R. al Arhiepiscopiei Iașilor, iar din partea protopopiatului Târgu Neamț a participat pr. Cosmin Gavriloaia, responsabil S.S.M./P.S.I.-S.U. al acestui protopopiat.

Discuțiile au fost interactive, toți copii manifestând un real interes în vederea dobândirii de noi cunoștințe atât din punct de vedere al securității în situații de urgență, precum și al modului în care pot gestiona un potențial accident rutier.

De la același autor

Ultimele din categorie